ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Απορρίφθηκαν όλα τα ασφαλιστικά των καναλιών

Mε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας όλα τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η απόφαση, που αφορά στον τριήμερο εγκλεισμό στη ΓΓΕΕ και τη συνακόλουθη δημοπρασία, ελήφθη από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου, κατόπιν εισηγήσεως του σύμβουλου Ηλία Μάζου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε απορρίψει και τις αιτήσεις των καναλιών για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Μην λησμονούμε ότι μεθαύριο (Παρασκευή) έχουμε Διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4339/2015 σχετικά με την αδειοδότηση των σταθμών από την κυβέρνηση και όχι από το ΕΣΡ. Είναι η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία,.. μιας και σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις συνηθίζεται να πηγαίνουμε και σε δεύτερη και σε τρίτη, ακόμη και σε τέταρτη Διάσκεψη. Ούτως ή άλλως, χρονικό περιθώριο για την έκδοση της απόφασης δεν υπάρχει, οπότε είναι μακρύς ο δρόμος.
Τέλος, στις 10 Οκτωβρίου, με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Χρήστος Ξανθάκης (newpost)