ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Περούκες, ψέματα και πλαστές υπογραφές

Δημάδης - Σουλτογιάννης και... περούκες (φωτο tribune.gr)
Θυμηδία και πολλές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη δύο Ελλήνων δημοσιογράφων του Alpha και του Star στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι φορώντας περούκες, παρακολούθησαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και μάλιστα πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του! Συνεργάτες των δύο δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star διαψεύδουν ότι οι δύο ανταποκριτές ήταν μεταμφιεσμένοι και υποστηρίζουν ότι απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο N. Παππάς για να κάνουν τη δουλειά τους.
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 2:30μμ, στο ξενοδοχείο Westin Grand Central όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για την Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε..
όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.
Ένας δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.
Μετά από λίγα λεπτά το δεύτερο άτομο συναντήθηκε με το πρώτο στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (Γιώργος Χριστοφορίδης) και υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.
Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ (Aroma Espresso) που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.
Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

 Με το όνομα του Γ. Χριστοφορίδη

Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του Γ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.
Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.
Οι αμερικανικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση κάλεσαν τους μάρτυρες ώστε να λάβουν τις καταθέσεις τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. - πηγή: news247