ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων στον ΔΟΛ

Η προγραμματιζόμενη για σήμερα συνέλευση των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είναι μόνο η μία πτυχή της δεινής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε πανίσχυρος όμιλος μέσων ενημέρωσης. Οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο έναρξης επίσχεσης εργασίας από αύριο, την ώρα που τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και κάθε λογής προμηθευτές βρίσκονται σε αναβρασμό, ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.
Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών φέρουν τις τράπεζες να έχουν επανειλημμένες επαφές με τη διοίκηση του ΔΟΛ, καθώς η οικονομική δυσπραγία του Οργανισμού έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» αποπληρωμών κάθε είδους υποχρεώσεων.
Ενόσω οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη είναι δεσμευμένοι με εντολή.. εισαγγελέα από τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο των ερευνών για αποκλίσεις 10 εκατ. ευρώ σε δηλώσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς του, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελούν υπό δέσμευση και οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του γιου του, και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.
Αλλες πληροφορίες φέρουν τα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρούν σε δεσμεύσεις ποσών, που οφείλονται σε αυτά από τον ΔΟΛ.
Εκτός αυτών, εκπρόσωποι πιστωτριών τραπεζών σε επαφές τους με την ηγεσία του ΔΟΛ έχουν εμμέσως πλην σαφώς διαμηνύσει ότι και οι εταιρικοί λογαριασμοί του ΔΟΛ θα δεσμευτούν τις επόμενες ημέρες, όπως συνέβη με τις καταθέσεις σε δυο εκ των συστημικών τραπεζών. Ωστόσο φαίνεται ότι οι συνεννοήσεις έχουν επιφέρει θετικό αποτέλεσμα αποσύροντας την δέσμευση ορισμένων λογαριασμών.
Οι συζητήσεις, άλλωστε, έχουν φτάσει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο για την «επόμενη μέρα» στον ΔΟΛ, καθώς αναζητείται το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου.
Η πλευρά Ψυχάρη φέρεται μάλιστα να έχει ξεκαθαρίσει ότι είτε θα είναι ο ίδιος στο «τιμόνι» της διάδοχης κατάστασης είτε η επιχείρηση απλά θα χρεοκοπήσει. Γι’ αυτό και κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως ο Οργανισμός οδεύει προς υπαγωγή στο Αρθρο 99, κάτι που απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης.
Νίκος Σβέρκος (efsyn)