ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για δάνεια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

UPD

Mε την κατάθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star και Μega) συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Η οικογένειά μου έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει σε περισσότερα από ένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας ήταν και είναι ισορροπημένο. Τώρα εκπονούμε σχέδια για να συνεχίσουμε να εκπέμπει το κανάλι», είπε ο "Τζίγγερ" απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής.
Ο Γ. Βαρδινογιάννης δεν απάντησε σε καμμία από τις ερωτήσεις σχετικά με τις «λεπτομέρειες», όπως είπε, που αφορούν την δανειοδότηση των καναλιών στα οποία συμμετέχει μετοχικά.
«Ο Χατζηνικολάου δεν ήταν διευθυντής στο STAR, είχε μια δική του εκπομπή και καλούσε..
όποιους ήθελε στην εκπομπή του» είπε ο Γ. Βαρδινογιάννης απαντώντας σε «κασιδιάρικη» ερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό βουλευτών της Χ.Α από τον «Ενικό»...

 UPD
 Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Star.
«Περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί και πέρα θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας για να επισημάνει σε άλλο σημείο: «Τα δάνεια της επιχείρησης εξυπηρετούνται κανονικά. Παράλληλα εξετάζουμε και άλλες μορφές εκπομπής. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμπουμε παράνομα ούτε να έχουμε περιφερειακό κανάλι. Ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε το κανάλι σε μια μέρα. Έχουμε δώσει αρκετά χρήματα δικά μας και ελπίζουμε να βρούμε την λύση».
Εκτός αυτών, ο Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε και στον σχετικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξηγώντας ότι η προσφορά ύψους 15 εκατ. ευρώ που έκανε η δική του εταιρία είχε «επιχειρηματικά κριτήρια βιωσιμότητας».
«Εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ ήταν ποσό αρκετά υψηλό για να κερδίσουμε μια άδεια. Παρότι ήταν υψηλό θεωρήσαμε ότι είναι τίμημα που θα πάρουμε πίσω. Οι σύμβουλοι έδιναν άλλα ποσά. Η απόφαση ήταν όμως των μετόχων» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτημα του  Κ. Τζαβάρα της ΝΔ.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τους λόγους για τους οποίους κρατάει το κανάλι από την στιγμή που το οικονομικό περιβάλλον καθιστά τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ζημιογόνες, ο Γ. Βαρδινογιάννης είπε:
«Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια βγάζουν συνεχώς λεφτά από την τσέπη τους για να συντηρούν τις επιχειρήσεις τους και μπορεί να οδηγηθούν και σε χρεοκοπία.  Είμαστε κατηγορούμενοι γι αυτό; Αν έκλεινα το κανάλι μου το 2010 - όπως μου λέτε σήμερα – θα με κατηγορούσατε γιατι το έκλεισα. Δεν το έκανα και με κατηγορείτε τώρα που δεν το έκανα. Τι είναι αυτά;».
Ο Βαρδινογιάννης «ψιλοάδειασε» τον... περούκα-ανταποκριτή του STAR λέγοντας ότι «ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε άνωθεν εντολής παρακολούθησης του υπουργού Επικρατείας χαρακτήρισε, μάλιστα, απαράδεκτη την πρακτική του ανταποκριτή και ανέφερε ότι ο σταθμός πήρε αμέσως τα μέτρα του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πρακτική του ανταποκριτή δεν αποτελεί και «έγκλημα» και απέρριψε την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.