ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Χάθηκε στο... μέτρημα ο Παντελής Καψής

Εξ ονόματος του ΔΟΛ αποφάσισε να ασχοληθεί με την «Εφ.Συν.» ο τ. Υπουργός Παντελής Καψής, που το 2013 ανέλαβε να διαχειριστεί για λογαριασμό της κυβέρνησης Σαμαρά το «μαύρο» της ΕΡΤ. Από την υπουργική του θέση με ένα πηδηματάκι πήρε ξανά στο χέρι τη δημοσιογραφική του πένα και χθες αποφάσισε να υπερασπιστεί εξ ονόματος όλων (;) των εργαζομένων του ΔΟΛ την τιμή του συγκροτήματος βάλλοντας κατά της «Εφ.Συν.» και συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Μόνο που ακριβώς αυτή η εύκολη αλλαγή ρόλων είναι και το πρόβλημα του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοσιογραφία.
Ο Π. Καψής φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει την Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία.. αποδίδει κακόβουλη επίθεση στον ΔΟΛ ως ένα «από τα δηλητηριώδη κληροδοτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοκρατία». Αφού μέτρησε τα άρθρα και τα σχόλια κριτικής της «Εφ.Συν.», του Ιού και άλλων συντακτών τα χαρακτήρισε συλλήβδην ως κείμενα πολεμικής με στόχο δημοσιογράφους του ΔΟΛ που χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ! Τόσο απλά και τόσο γενικά και μάλιστα ο Π. Καψής κάνοντας και την ανάλογη δίκη προθέσεων αποδίδει αυτήν την "πολεμική" στην προσπάθεια της «Εφ.Συν.» να πληγεί και να ανασταλεί (!) η έκδοση του Βήματος και των Νέων.
Οσο κι αν ο ίδιος και τα στελέχη του ΔΟΛ απείχαν από όλες τις κινήσεις συμπαράστασης σε απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους του... παρελθόντος θα όφειλε να γνωρίζει ο πρώην υπουργός ότι ποτέ δεν κλείνει ένα Μέσο επειδή κάποιο άλλο Μέσο του κάνει κριτική ή ακόμα, όπως ισχυρίζεται, και «πόλεμο».
Ο ΔΟΛ κινδυνεύει από τα εξωφρενικά δάνεια και το άνοιγμά τους σε όλες τις τράπεζες, από τα προσωπικά δάνεια του ιδιοκτήτη του, από την κατάρρευση της κυκλοφορίας και της ακροαματικότητας, από την δυσφορία των αναγνωστών και ακροατών σε όσα άκουγε όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τέλος από την όποια στάση θα κρατήσουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (που στο δικό μας μυαλό είναι άλλο από τη διοίκηση, τους μετόχους και τους ιδιοκτήτες ενός Μέσου). Το αν θα επιζήσει ο ΔΟΛ είναι θέμα της διοίκησης, των πιστωτών του και ίσως μιας πιο... χαλαρής στους μιντιάρχες κυβέρνησης.
- από κείμενο της Αντας Ψαρρά στην efsyn