ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πονηρή σκέψη

Γράφει ο Τάσος Παππάς

«Ο διαγωνισμός έχει καταπέσει πολιτικά, ηθικά και νομικά» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος.
Το «πολιτικά» ας το δεχθούμε. Είναι η άποψη της Ν.Δ και δικαιούται να την εκφράζει. Θα ήταν βεβαίως καλύτερα αν μας έδινε και ορισμένα σοβαρά επιχειρήματα, όχι πάντως σαν κι αυτά που διακινεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α. Γεωργιάδης περί Ειδικών Δικαστηρίων και ισόβιας κάθειρξης (δουλειές με φούντες θα έχει το Ειδικό Δικαστήριο με τόσους πρώην υπουργούς που θα στείλει η Ν.Δ. στο εδώλιο), αλλά δεν πειράζει.
Το «ηθικά» σηκώνει κουβέντα. Και γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη για το τι είναι ηθικό και τι όχι (αλλιώς το ορίζει η θρησκεία, αλλιώς η κοινωνιολογία, αλλιώς η πολιτική επιστήμη, αλλιώς η.. περιρρέουσα αντίληψη) και γιατί το να μιλάει για ηθική ένα κόμμα που έχει εκτεταμένες γκρίζες και μαύρες περιοχές στην πρόσφατη ιστορία του, είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Ας το καταπιούμε όμως κι αυτό.
Το πρόβλημα βρίσκεται παρακάτω: «ο διαγωνισμός έχει καταπέσει και νομικά» ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία. Από πού προκύπτει αυτό; Έχει βγάλει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν το ξέρουμε; Γνωρίζει κάτι η Ν.Δ. που εμείς δεν γνωρίζουμε; Είναι σίγουροι εκεί στο Μοσχάτο ότι οι δικαστές θα βγάλουν το νόμο αντισυνταγματικό;
Αυτά που μας λένε τόσο καιρό ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια της κυβέρνησης να επηρεάσει την κρίση των δικαστών δεν ισχύουν για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εκτός αν (πονηρή σκέψη) ετοιμάζονται από τώρα να καταγγείλουν την κυβέρνηση ότι χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ δεν θα είναι αυτή που επιθυμούν στη Ν.Δ.
- ΕφΣυν