ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Οι τηλεαστέρες αγωνιούν...

 Ποιοι περιμένουν τα αποτελέσματα για τις τηλεοπτικές για να συνάψουν συμβόλαια
Υπάρχουν τηλεαστέρες που είτε έκαναν νέα συμφωνία αυτό το καλοκαίρι είτε ανανέωσαν την ήδη υπάρχουσα σχέση τους και προέβλεψαν την πιθανότητα το κανάλι με το οποίο υπέγραψαν να μην πάρει άδεια.
Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις (ενός πασίγνωστου anchorman κι ενός μεγάλου ονόματος στον χώρο της ψυχαγωγίας) προστέθηκε ο όρος της δυνατότητας του παρουσιαστή να προχωρήσει σε λύση της συμφωνίας, στην περίπτωση που το κανάλι δεν πάρει άδεια, ή -το σημαντικότερο- να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με αυτόματη αύξηση των αποδοχών, που φτάνει και στο 50% επιπλέον της συμφωνίας!
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει δημοσιογράφος (που συμμετέχει και σε ένα ποσοστό στην.. παραγωγή της εκπομπής του) ο οποίος κατάφερε να τροποποιήσει το συμβόλαιό του με τον σταθμό, πετυχαίνοντας μείωση κατά 45% ως προς τη συμμετοχή του στο κόστος.

Στην... παράταση
Τέλος, επιτυχημένος παρουσιαστής με καθημερινή, αλλά και εβδομαδιαία παρουσία στο πρόγραμμα του σταθμού στον οποίο εργάζεται, αν και έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι ανανέωσε τη συνεργασία του με το κανάλι, δεν έχει ακόμη υπογράψει το νέο συμβόλαιό του, κάνοντας χρήση και της άδειάς του, προκειμένου να προχωρήσει (αν προχωρήσει...) στην ανανέωση μετά την 31η Αυγούστου.
Αυτήν την τακτική -της παράτασης ως προς την υπογραφή- έχουν ακολουθήσει αρκετά ονόματα της τηλεόρασης, αναβάλλοντας τη συμφωνία για την 1η Σεπτεμβρίου.
Πάντως, στα μικρότερα συμβόλαια παζάρια έκαναν και οι σταθμοί, κατεβάζοντας τα κασέ μέχρι και 40% (νεαρή ξανθιά παρουσιάστρια έφυγε από σταθμό υψηλής τηλεθέασης για μικρότερο κανάλι και οι υπεύθυνοι εξασφάλισαν συμβόλαιο με 4.000 ευρώ έναντι 6.000-7.000 ευρώ που ζητούσε), με την αιτιολογία ότι τα διαφημιστικά έσοδα θα αλλάξουν στο ενδεχόμενο και μόνο ο νέος σταθμός να μην εξασφαλίσει τελικά τηλεοπτική άδεια.

- Παραπολιτικά