ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή Καλογρίτσας και υιός

Tι λέει το «περιβάλλον» Καλογρίτσα 
 
Έλεγχο για υποθέσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ξεκίνησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στις επιχειρήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και του γιου του Ιωάννη Βλαδίμηρου, καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία.. για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.
Η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.


Τι λέει η πλευρά Καλογρίτσα

 Για τα δάνεια από την Attica Bank και τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος τοποθετήθηκε το «περιβάλλον» Καλογρίτσα.
Ειδικότερα, διατείνεται πως το ύψος των δανείων από την Attica Bank δεν είναι 127,6 εκατ. ευρώ αλλά λιγότερα από 110, εκ των οποίων τα μισά είναι εγγυητικές. Όπως υποστηρίζει, τα δάνεια αυτά δόθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ειδικότερα, το 50% είναι εγγυημένα με το 2,5% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής (συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ) που αγοράστηκαν με χρήματα του ιδίου, την ώρα που υπάρχουν 200 εκατ. ευρώ σε ανεκτέλεστα έργα από τα οποία όταν εισπράττει, οι τράπεζες λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.
Αναφορικά με τον υιό του και δικαιούχο της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, Ιωάννη Βλαδίμηρο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι τακτοποιημένες.
Σχετικά με τα… χωράφια-βοσκοτόπια, από τη στιγμή που υπήρξε συνένωση μικρότερων τεμαχίων δημιουργώντας έκταση 5.000 στρεμμάτων, ο συντελεστής δόμησης ανεβαίνει στο 10%, συνεπώς αυξάνεται και η αξία τους, καθώς παύουν να έχουν μόνο αγροτική αξία αλλά αποκτούν και αστική.