ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αν δεν υπήρχε ο Δημάδης θα τον είχαν εφεύρει

Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάκας επιμένει, λέει η γνωστή ρήση

  Από τα ξημερώματα ο Θάνος Δημάδης, δημοσιογράφος του Alpha, επιμένει με ανάρτησή του στο Facebook, πως δεν κατασκεύαζε με το συνάδελφό του Δ. Σουλτογιάννη την ενοχοποίηση του Έλληνα υπουργού Νίκου Παππά, φτάνοντας στο σημείο να κυκλοφορεί με περούκες και να χρεώνει την ελληνική αποστολή, αλλά πως έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον, σε αποστολή ανάλογη για την αποκάλυψη του Γουώτεργκεϊτ.
Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, αποτιμώντας την υπόθεση μεταξύ πλακίτσας και ιδιαιτερότητας των πρωταγωνιστών, το καταγράφουν (αν το καταγράφουν) στον πάτο της ειδησεογραφίας ,αλλά όχι ως πάτο της δημοσιογραφίας.
Τα πραγματικά γεγονότα λοιπόν είναι τα εξής:..

Δημάδης και Σουλτογιάννης , μία μέρα πριν το περιστατικό, δημιουργούν με αναρτήσεις στο Facebook, το κλίμα, ότι ο Υπουργός Νίκος Παππάς, είναι στη Νέα Υόρκη για να κάνει διακοπές, με χρήματα του Δημοσίου και αυτοί είναι που θα τον αποκαλύψουν.
Γνωρίζουν καλά πως ο Υπουργός δεν είναι εκεί για διακοπές, αλλά έχει φτάσει από τον Καναδά, όπου συμμετείχε στο forum «Global Progress 2016» με προσωπικότητες κύρους, εκπροσωπώντας τη χώρα.
Φοράνε περούκες, γυαλιά και μεταμφίεση και παρακολουθούν την ελληνική αποστολή.
Στο ξενοδοχείο χρεώνουν το δωμάτιο του μέλους της αποστολής Γιώργου Χριστοφίδη, με πράγματα που οι ίδιοι καταναλώνουν και υπογράφουν ως «Γιώργος Χριστοφορίδης»
Όταν εντοπίζονται και ερευνώνται από τις Αμερικανικές Υπηρεσίες, δηλώνουν ψευδώς πως ανήκουν στην επίσημη αποστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την αποκάλυψη, δεν ζητάνε συγνώμη, δεν ντρέπονται, αλλά επιμένουν πως έκαναν δημοσιογραφικό έργο, με το Δημάδη να αυτοφωτογραφίζεται γελώντας με περούκα και να σαρκάζεται λέγοντας πως δεν του πάει και τόσο.
Δύο πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα στην υπόθεση. Το «ρεπορτάζ» στήθηκε μεθοδικά, χωρίς να εμποδίζεται από τις επιλογές αυτοεξευτελισμού για να καταλήξει στο ότι ο Νίκος Παππάς, η συγκεκριμένη κυβέρνηση κλείνει κανάλια, αφήνει ανέργους δημοσιογράφους ενώ ο ίδιος γλεντάει με τα λεφτά μας. Είναι η ίδια προσπάθεια που έγινε για τις μίζες του Κατρούγκαλου και τα «γραφεία μίζας» του Παππά, αλλά με περούκες. Το δεύτερο είναι πως οι Δημάδηδες, έχουν δημιουργηθεί μεθοδικά από το σύστημα με τέτοιο τρόπο που θεωρούν πως εξυπηρετούν τη δημοσιογραφία. Είτε φοράνε κουστούμια, είτε περούκες. Και προφανώς είναι μια εφεύρεση που πατάει στο θράσος και τη φιλοδοξία.
Φέλιξ