ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Σπ. Καραμπάτσος

Για άθλια, συκοφαντική και χυδαία επίθεση εναντίον του και κατά της εταιρείας του, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως τις τελευταίες ημέρες και σχετίζονται με τις εκτάσεις που παρουσίασε ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως εγγύηση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.
Παράλληλα, μιλά για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αμυνθεί στην απόπειρα των οικονομικών που επιχειρούν -όπως υποστηρίζει- να τον αποδομήσουν ηθικά και να τον εξοντώσουν επιχειρηματικά.
Όσο για τις εκτάσεις που φέρεται να παραχώρησε στον κ. Καλογρίτσα, υπογραμμίζει:.. «το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».
Η ανακοίνωση του κ. Καραμπάτσου έχει ως εξής:
"Μετά την από πολλών ημερών άθλια, βάρβαρη, απολύτως συκοφαντική, ψευδή και χυδαία επίθεση εναντίον μου και κατά της εταιρείας μου, που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προσφεύγω σήμερα στην δικαιοσύνη, για να προστατεύσω την τιμή της συζύγου μου και των παιδιών μου, και να αμυνθώ στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν -για δικά τους συμφέροντα και λόγους- να με αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας.

    Παραθέτω τα ακόλουθα:

  1.  Ως προς την Εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε.

    1.    Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά της πρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.
    2.    Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ, ο δε “επιχειρηματίας φάντασμα” κατοικεί με την οικογένειά του τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση.
    3.    Η εταιρεία δημιουργήθηκε για την αγορά γης και την ανάπτυξή της και ΔΕΝ πραγματοποιεί άλλες εμπορικές πράξεις.
    4.    Οι όποιες αργοπορημένες δηλώσεις – δημοσιεύσεις κλπ που εμφανίζονται ως “κακουργήματα”, επισύρουν τα φοβερά πρόστιμα των 150€.
 
2.    Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων.
    1.    Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών.
    2.    Οι εκτάσεις αυτές ούτε γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει πλησίον κρατική, δημοτική, εκκλησιαστική ή άλλη κοινόχρηστη ιδιοκτησία.
    3.    Παρ’ ότι έχω δεκάδες όμορους ιδιοκτήτες, τα 30 αυτά έτη, ΚΑΜΜΙΑ διεκδικητική αγωγή δεν εγέρθηκε εναντίον μου πλην μίας 4 στρεμμ. στην οποία η αντίδικος δεν έδωσε συνέχεια όταν το δικαστήριο διέταξε πραγματογνωμοσύνη.
    4.    ΚΑΜΜΙΑ οικονομική αξίωση δεν έχει απαιτηθεί από ΚΑΝΕΝΑ για τις πράξεις αυτές.
    5.    ΟΥΔΕΜΙΑ αξίωση έχει ΠΟΤΕ εγερθεί δικαστικά από τον Δήμο Ιθάκης.
    6.    Για την διάνοιξη της ιδιωτικής οδού εντός του κτήματος -την πόρτα του οποίου δείχνουν συνεχώς οι φωστήρες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας- υποβλήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες:
    α. Δ/νσης Δασών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης
    β. Άδεια από τις τρεις Δ/σεις Υπ. Πολιτισμού. (Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων)
    γ. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης
    Το κόστος μελετών και διάνοιξης καλύφθηκε βεβαίως εξ ολοκλήρου από εμάς.

  3.  Οι αθλιότητες περί ανυπάρκτων πληρεξουσίων νεκρών ανθρώπων.

    1.    Από την απλή ανάγνωση των πληρεξουσίων, από πτυχιούχο της νομικής, προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων 3.000 στρεμμάτων από το έτος 2000.
    2.    Αίφνης, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και δικηγόροι ενημερώνουν από τηλεοράσεως την κοινή γνώμη, ότι είμαι εφοδιασμένος με πληρεξούσια, των οποίων η ισχύς έχει παύσει, διότι οι εντολείς μου έχουν αποβιώσει. Είναι πρόδηλο ότι οι «δημοσιογράφοι» γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν.
    3.    Οι νομικοί όμως που εκφράζουν αβασάνιστα αστήρικτες και παραπλανητικές απόψεις, δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν προ της εμφανίσεώς τους στα κανάλια, τα πληρεξούσια αυτά. Διότι εάν το έκαναν, είναι ακόμη πιο πρόδηλο, ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος περί ανέκκλητης πληρεξουσιότητας και περί μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν.

    4.    Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων:
    1.    Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.
    2.    Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:
    3.    Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο.
    Οι πανεπιστήμονες θα πρέπει να αμφισβητήσουν:
    α. Την νομική επάρκεια του Νομικού Γραφείου που ήλεγξε για λογαρισμό του Δημοσίου την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας της γης.
    β. Την νομική επάρκεια των υπηρεσιών του Δημοσίου για το ίδιο θέμα.
    γ. Την ικανότητα του ανεξάρτητου αξιολογητή εκ μέρους του Δημοσίου για το Business Plan της εταιρείας.
    δ. Την ικανότητα των υπηρεσιών του Fast Track για το ίδιο θέμα.
    ε. Τέλος την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, το 2014, για πρόταση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου ως Στρατηγική Επένδυση.

    1.    Σε κάθε περίπτωση, το να αμφισβητούν οι Έλληνες καναλάρχες και δημοσιογράφοι την αξία της έκτασης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αξία κτήσης της έκτασης, που πραγματοποιήθηκε προ τριάντα ή τις αντικειμενικές αξίες προ δέκα ετών προκαλεί θυμηδία, διότι προφανώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ΔΕΝ κατάλαβαν ότι οι αξίες της ακίνητης περιουσίας, καθώς τα χρόνια περνούν μεταβάλλονται και συνέργειες μπορούν να δημιουργήσουν θεαματικές υπεραξίες.

    2.    Επισημαίνω την δόλια σκοπιμότητα του σοβαροφανούς “ερευνητή” να εμφανίζει την αναπόσβεστη αξία του κτήματος στον ισολογισμό, μετά από 20 έτη κατοχής του, ως παραδοχή εκ μέρους μου της μικρής αξίας του.

    5. Απάντηση στο ερώτημα “Για ποιο λόγο του το έδωσε”

    Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

   6. Επίλογος

    Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογένειά μου και εγω προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.
    Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων: Εκεί όπου τα συμπεράσματα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και που όταν αναδειχθεί η γελοιότητα των κατασκευασμένων ρεπορτάζ και των δήθεν στοιχείων τους θα αρχίσει ο συνήθης χορός “Συγγνώμη δεν ήξερα”."
efsyn.gr