ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν ήταν μια ήσυχη μέρα στην Εξεταστική για τον Θέμη Αλαφούζο

Η παρουσία του Θέμη Αλαφούζου στην Επιτροπή της Βουλής, που ελέγχει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, χαρακτηρίστηκε από την κατάθεση στοιχείων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία ραγίζει η εικόνα της αδέκαστης αστικής δημοσιογραφίας.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε παλιότερο δημοσίευμα της «Καθημερινής» στο οποίο από παραδρομή είχε τυπωθεί και επισήμανση του συντάκτη προς τον αρχισυντάκτη να ελεγχθεί αν πρέπει να κρυφτεί μέρος της είδησης γιατί έθιγε φιλικό προς την εφημερίδα επιχειρηματία.
Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τον Θέμη Αλαφούζο που στην αρχή προσπάθησε να αμφισβητήσει το γεγονός, αλλά μετά όταν του ήρθε SMS στο κινητό του από συνεργάτες του, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί προσπαθώντας.. να υποβαθμίσει τη σημασία του.
Παρομοίως εκνευρίστηκε όταν ρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να απασχολεί δημοσιογράφους και αρθρογράφους οικονομικών θεμάτων οι οποίοι ταυτόχρονα είναι επικεφαλής Γραφείων Τύπου μεγάλων τραπεζών...

To επίμαχο δημοσίευμα To επίμαχο δημοσίευμα 
 
Τα δύο αυτά θέματα επιβεβαιώνουν έμμεσα την επιρροή που έχουν οι τραπεζικοί όμιλοι και άλλα οικονομικά συμφέροντα στη διαμόρφωση του περιεχομένου των ελληνικών ΜΜΕ.
- από ρεπορτάζ του Δ. Τρίμη στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)