ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, Ant1 και Μαρινάκης πήραν τις άδειες

Στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και με εκπλήξεις πρώτου μεγέθους κι έπειτα από σχεδόν 66 ώρες δημοπρασίας, βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, έφτασε στο ποσόν των 246.000.000 ευρώ.
 Μετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:
  1. ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
  2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με 52,6 εκατ. ευρώ
  3. Ant1, Κυριακού, έναντι ποσού 75,9 εκατ. ευρώ
  4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης, έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ 
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν οι σταθμοί..
ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά και STAR της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ στους ηττημένους της διαδικασίας συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εταιρείες “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌΣ ΠΑΡΟΧΟΣ” συμφερόντων Βαρδινογιάννη και DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

Eργαζόμενοι στην τηλεόραση του Alpha τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο προτου ανακοινωθούν οι άδειες (φωτο απο fb του Σωτ. Γιατζόγλου)
Από την άλλη πλευρά, το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).
Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.