ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Τα 2.000 θύματα της κυβέρνησης, ο λαγός και οι συνένοχοι

Ανακοίνωση της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ):

Η κυβέρνηση πέτυχε το στόχος της. Εξευτέλισε απόλυτα τον κλάδο των ΜΜΕ, αποστράγγισε την όποια ρευστότητα θα μπορούσε να διοχετευτεί παραγωγικά στην τηλεόραση και τώρα πανηγυρίζει πάνω στα «πτώματα» 2.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Συνεργός στο έγκλημα και ο «λαγός» της κυβέρνησης, όπως ο ίδιος ανερυθρίαστα παραδέχτηκε, Ιβάν Σαββίδης ο οποίος αφού εκτόξευσε τις τιμές στην τρίτη δημοπρασία μετά δήλωσε απών. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αποκαλύπτονται σταδιακά είχαν ξεκινήσει από την αποδοχή εκπρόθεσμης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής επιχειρηματία που πήρε τελικά άδεια.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανυπαρξία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και ειδικά του..
Προέδρου Σταμάτη Νικολόπουλου ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ εισηγήθηκε να εκδοθεί ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις άδειες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού!
Είναι επίσης ντροπή για τον κλάδο να υπάρχουν δημοσιογράφοι μόνιμοι τρόφιμοι κομματικών Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και γραφείων Τύπου οι οποίοι πανηγυρίζουν για την ανεργία που έρχεται στον κλάδο.
Οι δημοσιογράφοι δείξαμε αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα στην επιβολή μαύρου στην ΕΡΤ και ουδείς δικαιούται να ξεχωρίζει το μαύρο στην ενημέρωση σε καλό και κακό. Ουδείς δικαιούται να ξεχωρίζει τους ανέργους σε δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα άνεργους.
Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους σε συστράτευση για να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές πολιτικές δημιουργίας συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο. Ως ελάχιστη και πρώτη πράξη αντίδρασης σε αυτές τις πολιτικές θεωρούμε ότι είναι η κήρυξη απεργίας διαρκείας στην ΕΡΤ και χρήση κάθε ένδικου μέσου.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επιβάλλει άμεσα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ελάχιστες αμοιβές αυτές που προβλέπονται στην ΚΥΑ που ισχύει για την ΕΡΤ και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που καταστρατηγείται συστηματικά. Οι ήδη εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι που απέμειναν στον κλάδο των ΜΜΕ δεν πρέπει να πληρώσουν επιπλέον και το μάρμαρο των 246 εκ Ευρώ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ