ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Xρ. Καλογρίτσας: επιχειρηματίας με πολλές κουμπαριές

Με πτυχίο μηχανικού και συμμετοχή σε 15 επιχειρηματικά σχήματα ο Χρήστος Καλογρίτσας έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της εμπλοκής του στην έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», που αποτέλεσε το «μετωπικό» εκδοτικό σχήμα του ΚΚΕ, και αυτό μαζί με τη σχέση του με τον Χαρ. Φλωράκη και άλλα στελέχη της Αριστεράς θεωρούν κάποιοι ότι δίνει στον γιο του πλεονέκτημα στη δημοπρασία.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας συνδέεται όμως με «κουμπαριά» με ουκ ολίγα πολιτικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντρεψε τον Πάνο Καμμένο κατά τον δεύτερο γάμο του το 2011 (όταν ήταν ακόμα βουλευτής της Ν.Δ.), ενώ ο γιος του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τον ίδιο τρόπο με τον σημερινό υπουργό.. Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, από την εποχή που ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ.
Πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό σχήμα του υιού Καλογρίτσα να είναι «βιτρίνα» άλλων επιχειρηματιών, όπως οι Μάρης και Μπόμπολας, με τον οποίο άλλωστε έχει συνεργαστεί ο πατήρ Καλογρίτσας όπως και με τον Τ. Θεοδωρικάκο, γραμματέα της ΚΝΕ, μετά επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη.
Οσον αφορά τις δραστηριότητές του στον κατασκευαστικό κλάδο, ο Χρήστος Καλογρίτσας συνεργάστηκε πολλάκις με την εταιρεία «Ακτωρ» συμφερόντων Μπόμπολα. Θεωρείται μάλιστα «ειδήμων» στο να εξαγοράζει μικρές τεχνικές εταιρείες, να αναλαμβάνει μικρά και κατατμημένα έργα, τα οποία με τη σειρά του ανέθετε σε υπεργολάβους. Μια από τις πιο γνωστές του ενασχολήσεις αφορούσε μικρότερα έργα της ΔΕΗ και θυγατρικών της, τα οποία όμως σε σύνολο έφταναν πολλά εκατομμύρια ευρώ.
*Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί