ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

O καταστροφέας της Πεντέλης συνεχίζει απτόητος

Κάτω από τη μύτη του Δήμου Πεντέλης, του Δασαρχείου Πεντέλης, του τοπικού αστυνομικού τμήματος και του φυλακίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιείται παράνομη εξόρυξη μαρμάρου και παράνομη εκφόρτωση μπάζων στην Πεντέλη.
Πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες που στο παρελθόν έχουν αποτελέσει μάστιγα για το -κατά τα λοιπά- προστατευόμενο περιβάλλον της Πεντέλης, που όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά συνεχίζονται απρόσκοπτα.
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την παράνομη εξόρυξη μαρμάρου, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε..  έξαρση στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, λίγο μετά από τα τελευταία σπίτια της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» με φωτογραφίες και βίντεο, το μονοπώλιο της παράνομης εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη το έχει άτομο που έχει συλληφθεί γι’ αυτή την παρανομία πάμπολλες φορές, κάποιες έχει καταδικαστεί, ενώ κάποιες δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί εις βάρος του παραγράφηκαν.

«Τραμπουκισμοί»

Πρόκειται για τον 58χρονο Νεοπεντελιώτη Κ.Ν., ο οποίος πραγματοποιεί τις παράνομες εξορύξεις μαρμάρου μαζί με τον γιο του Β.Ν. που στο παρελθόν έχει συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του για τα ίδια αδικήματα.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, οι δυο τους πραγματοποιούν εξόρυξη μαρμάρου, μαζί με τους συνεργούς τους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις τσιλιαδόροι που διαθέτουν κιάλια και ασυρμάτους, είτε για ενδοσυνεννόηση, είτε για να παρακολουθούν τη συχνότητα της αστυνομίας.
Μάλιστα, είναι τόσο το θράσος που τους διακατέχει που κάνουν ακόμη και έλεγχο στους περιπατητές και αναρριχητές του βουνού με τραμπούκικο τρόπο ρωτώντας «πού πας» και «τι δουλειά έχεις εδώ».
Τους τελευταίους μήνες εξορύσσουν το ακριβό πεντελικό μάρμαρο με φρενήρεις ρυθμούς στο λατομείο του Πολυχρονίου που είναι το χαμηλότερο αρχαίο λατομείο στο βουνό - απέναντι από το 414 στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Από αυτό το σημείο προέρχονται οι φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα ενώ εκτελούν τις παράνομες εργασίες τον περασμένο Ioύνιο και Ιούλιο, καθώς και στις 16 Αυγούστου.
- Διαβάστε ολόκληρο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Τάσου Σαραντή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί