ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

«Κυνήγι μαγισσών» κατά των MME

**
Η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» καταγγέλλει τις διώξεις που έχουν υποστεί οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Γιόχαν Μπιρ, μετά το πραξικόπημα έχουν συλληφθεί 42 δημοσιογράφοι, γεγονός που σε συνδυασμό με τις συλλήψεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων προ του πραξικοπήματος, καθιστά την Τουρκία πρωταθλητή στις φυλακίσεις εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης».
Και αναρωτιέται «πώς γίνεται μια υποτιθέμενα δημοκρατική χώρα να ξεπερνά ακόμη και την Κίνα ή το Ιράν ώστε να κερδίζει αυτό τον τίτλο», αλλά και «πώς μπορεί η έρευνα για το πραξικόπημα να δικαιολογεί αυτά τα αυξανόμενα αυστηρά μέτρα ενάντια σε τόσους πολλούς δημοσιογράφους».
«Η φυλάκιση δημοσιογράφων γιατί εκφράζουν τις απόψεις τους, και χωρίς να λαμβάνεται.. υπ' όψιν η υγεία ή η οικογενειακή τους κατάσταση, είναι απαράδεκτη και ανάξια της διακήρυξης του τουρκικού λαού ότι δεσμεύεται να προστατεύσει τη δημοκρατία», καταλήγει.
Ωστόσο, πέρα από την καταγγελία των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», επειδή οι προσαγωγές από τις τουρκικές αρχές συνεχίζονται, εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που ελέγχονται από τις αρχές και ο αριθμός των δημοσιογράφων που κρατούνται αυξάνεται συνεχώς. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 82 φυλακίσεις.
- efsyn.gr  
** Την ώρα που οι Τούρκοι διαδηλώνουν «υπέρ των μαρτύρων της δημοκρατίας» (έτσι λέει το πανό της φωτογραφίας πίσω από τον πρόεδρο της Τουρκίας), οι εκπρόσωποι του Τύπου υφίστανται όλο και περισσότερες διώξεις