ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μια απρόβλεπτη... παλιά καραβάνα

Ανήκει στις λεγόμενες «παλιές καραβάνες». Τόσο στον επιχειρηματικό χώρο, όπου έχει συμπληρώσει πάνω από πέντε δεκαετίες πολυσχιδούς παρουσίας, όσο και στα μίντια. Τον έχουν χαρακτηρίσει «άνθρωπο των μεγάλων συμφωνιών», «χρυσοδάκτυλο», «επιχειρηματία των εκπλήξεων».
Την τελευταία δεκαπενταετία όμως έχει και αρκετούς… λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Προ διετίας συνελήφθη (νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο, λόγω προβλημάτων υγείας, κρατούμενος) κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για «επισφαλή δάνεια» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοντομηνά, έναν από τους εννέα «μονομάχους» της αυριανής δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες περιεχομένου καναλιών εθνικής εμβέλειας. Θα διεκδικήσει μία για τον..
ALPHA που του ανήκει και, όπως λένε συνεργάτες του, θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στον «αέρα». Θα βρεθεί ο ίδιος στη δημοπρασία μαζί με τους συμβούλους του.
Απρόβλεπτος, συνήθως χαμηλών τόνων, πάντα με επεξεργασμένα σχέδια και… εναλλακτικές, ο Δ. Κοντομηνάς το 2008 πούλησε το 66,6% του ALPHA στο RTL Group αποκομίζοντας 125,7 εκατ. ευρώ. Οι Γερμανοί δεν τα κατάφεραν στην ελληνική τηλεοπτική ζούγκλα και το 2012 του επέστρεψαν άρον άρον το κανάλι σχεδόν… κοψοχρονιά.
Την τελευταία διετία ο ALPHA έχει ανοδική πορεία. Τα στελέχη του καναλιού με προσεκτικές κινήσεις σε ψυχαγωγία και ενημέρωση κατάφεραν να το ενδυναμώσουν και το τελευταίο διάστημα είναι και κερδοφόρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δ. Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και κόμματα.
Εκεί υποστήριξε ότι ο ALPHA εξυπηρετεί τα δάνειά του, εκτός από ένα που είναι σε καθυστέρηση καθώς υπάρχει αντιδικία με τη Eurobank. Τον περασμένο Ιούνιο, πάντως, όπως είπε, μεταβίβασε μετοχές του στη μονάκριβη κόρη του Μαρία.
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Σωτ. Μανιάτη, στην efsyn ΕΔΩ