ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Που έχει κρυφτεί ο Μανώλης Καψής;

Φώτης Μπόμπολας: Για την κατάσταση στο Mega φταίνε οι μέτοχοί του

Μεγαλοπρεπές ήταν το «άδειασμα» του Φώτη Μπόμπολα στον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Πήγασος» καταθέτοντας στην Εξεταστική της Βουλής και κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Μανώλης Καψής ότι φταίει η κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του καναλιού από την διαδικασία της αδειοδότησης, ο Μπόμπολας είπε, ότι «ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA δεν είχε τέτοια εντολή από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν είχε πάρει καμία τέτοια κατεύθυνση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», το οποίο «έχει καιρό να συνεδριάσει».
Σε ό,τι αφορά στη μη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από τους άλλους.. μετόχους, ανέφερε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει ο ΠΗΓΑΣΟΣ να συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση, όμως «δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους άλλους δύο, και μόνος μου δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος λειτουργίας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».

«Ο ίδιος ενίσχυσα το Mega μέσω της εταιρείας ΑΝΩΣΗ Α.Ε. Πήρα δάνειο, βάζοντας υποθήκη το σπίτι μου, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όμως υπάρχουν μέτοχοι που συμμετέχουν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και δεν ενδιαφέρονται. Σε ό,τι με αφορά έκανα ότι μπορούσα. Για τη σημερινή κατάσταση του Mega φταίνε οι μέτοχοί του», είπε ο Φ. Μπόμπολας τονίζοντας ότι το Mega ξεκίνησε με τη συμμετοχή πολλών εκδοτικών συγκροτημάτων αλλά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται ο ίδιος δεν επιθυμεί να μετέχει.
Ο Φώτης Μπόμπολας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε το Mega για να εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά του συμφέροντα ή να έχει καλύτερη μεταχείριση από τις τράπεζες. «Δεν είμαι διαπλεκόμενος. Τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου έχουμε στοχοποιηθεί επειδή η συμμετοχή μας στις εταιρείες είναι εμφανής, και δεν γίνεται μέσω άλλων εταιρειών ή άλλων προσώπων», τόνισε ο Φώτης Μπόμπολας.
Για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων του σταθμού, είπε ότι σήμερα 25 εκατ. ευρώ που έχουν προέλθει από τα έσοδα της ταινιοθήκης, είναι δεσμευμένα από τις τράπεζες και δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μισθοδοσία.

Σχετικά με τα δάνεια  του ομίλου "Πήγασος", ο Φώτης Μπόμπολας είπε ότι ανέρχονται σε 160 εκατ. ευρώ, είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά.