ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ψευδές δημοσίευμα και... άδειασμα Παναγιωταρέα

Προ ολίγων ημερών (στις 17 Ιουλίου) η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, η οποία «έλαμψε» με τις ανταποκρίσεις τάφου την περίοδο της «Αμφιπολιάδας Σαμαρά» έγραψε ένα... πύρινο άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό.
Ο τίτλος ήταν «Η χώρα πεθαίνει» και κάπου μεταξύ κριτικής για την περσινή διαπραγμάτευση και το «ναι σε όλα» η δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει χρήματα σε ξένες τράπεζες.
Την Κυριακή, ωστόσο, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην οποία είχε δημοσιευθεί το άρθρο προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπές... άδειασμα της κας Παναγιωταρέα.
Με μια ανάρτηση, αρκετά... χωμένη βέβαια μέσα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, ο.. «Ελεύθερος Τύπος» αποκαθιστά την αλήθεια σημειώνοντας ότι είναι «αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι... προφανώς η έμπειρη δημοσιογράφος «παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές».
Πάντως, ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν σταματά εκεί, καθώς διαχωρίζει πλήρως της θέση του και αναφέρει στο εντυπωσιακό άδειασμα ότι «αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη».
Αναλυτικά το δημοσίευμα:






ΥΓ1: Το επίμαχο άρθρο, πάντως, παραμένει αναρτημένο κανονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας.
ΥΓ2: Η κα Παναγιωταρέα συνεχίζει να διδάσκει δημοσιογραφία στο ΑΠΘ; Ε;


Χ.Κ. (Παρασκήνια / Εφσυν)