ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Aλαφούζος: Ενας... αντικρατιστής με φορολογικά τραβήγματα

Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών.
Σήμερα είχε σειρά ο Γιάννης Αλαφούζος (που υφίσταται φορολογικό έλεγχο με δέσμευση της προσωπικής του περιουσίας) και ο οποίος εμφανίζεται ως ο στρατευμένος πόλος έκφρασης της Κεντροδεξιάς με πλαίσιο τον «φιλελευθερισμό, τον αντικρατισμό και τον φιλοευρωπαϊσμό» και οπωσδήποτε με μαχητικό πολιτικό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Αλαφούζος θα κληθεί τις επόμενες μέρες από τις φορολογικές αρχές για να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2000 έως 2012.
Αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη σε βάρος του, που συνοδεύεται με τη δέσμευση της κινητής.. και ακίνητης περιουσίας του -την οποία διέταξαν, στις 10.8.2016, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου-, ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας θα ζούσε τώρα το δικό του success story.
Η δημόσια δήλωση άλλωστε του καναλάρχη-εφοπλιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του δείχνει ακριβώς αυτό το αίσθημα υπεροχής που αισθάνεται: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του. Εχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδά μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό».
Παράλληλα ο κ. Αλαφούζος κατονομάζει μέσω άλλης -παναθηναϊκής ανακοίνωσης- ως καθοδηγητή της φορολογικής έρευνας εναντίον του τον... ολυμπιακό εχθρό του και πρώην συνεταίρό του, Β. Μαρινάκη.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Δ. Τρίμης στην ΕφΣυν ΕΔΩ