ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ολγα Γεροβασίλη: Σε 90 μέρες όποιος δεν έχει άδεια δεν θα εκπέμπει

Για τις τηλεοπτικές άδειες, την έναρξη της διαπραγμάτευσης και για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Oλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό Real fm και στον Ν. Στραβελάκη.
Συγκεκριμένα και ενόψει της δημοπρασίας της Τρίτης για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η Ολγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.
 Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η Γεροβασίλη διευκρίνισε πως «υλοποιούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει και πιστεύουμε ότι και οι εταίροι θα κάνουν το ίδιο. Είμαστε στην υλοποίηση της συμφωνίας. Οι μονομερείς ενέργειες δεν νομίζω ότι είναι..
στόχος. Ξεκινάει και οργανώνεται μία τέτοια συζήτηση (για τα πλεονάσματα). Η κυβέρνηση με αποδείξεις έχει μειώσει τα προηγούμενα συμφωνημένα πλεονάσματα. Το 3,5% δεν μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη τι έχει να πει για τα πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς».
Για τον «κόφτη», η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως «κίνδυνος για τον κόφτη δεν υπάρχει, δεν θα έρθει τίποτα καινούργιο πλην των ήδη γνωστών». Προανήγγειλε δε τη σύσταση ενός οργάνου μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών για γρήγορη διαχείριση στα όποια προβλήματα της διαπραγμάτευσης.
Αναφορικά με το θέμα της δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έκανε λόγο για νευρικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παραπέμποντας στην «ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της». «Οποιαδήποτε παρέμβαση είναι παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εμείς αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα» σχολίασε.