ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η αυτοκτονία της εφηβείας

Η βουλή των εφήβων είναι κάποια παιδιά που έχουν γεράσει πριν ακόμα μεγαλώσουν. Εκφωνούν βερμπαλιστικές κενολογίες με γλώσσα έκθεσης δευτέρας λυκείου. Ο λόγος τους αναπαράγει όλα τα συντηρητικά εθνοχριστιανικά στερεότυπα του συρμού ενώ η εμφάνιση τους θυμίζει νεογιάπικη καρικατούρα. Πιθανότατα πολλά απ΄ όσα εκστομίζουν στα λογύδρια τους δεν τα πιστεύουν. Αισθάνονται όμως την ανάγκη να τα πουν γιατί αυτά αντιλαμβάνονται ως δημόσιο λόγο στην Ελλάδα και αυτά πιστεύουν ότι θα έχουν αποδοχή. Έτσι εκδηλώνουν την ίδια σεμνοτυφία και υποκρισία που εκτιμάει η καθώς πρέπει συντηρητική μεσοαστική οικογένεια.
Θα μπορούσαν άνετα να είναι η νεολαία του Ποταμιού. Εκκολαπτόμενοι Θεοδωράκηδες και.. Θεοχάρηδες, που από νωρίς μαθαίνουν να λένε το τίποτα με τρόπο που να φαντάζει βαθύ και πνευματώδες στους συναισθηματικά και πνευματικά νεκρούς μεσοαστούς. Μοιάζουν να έχουν απολέσει κάθε στοιχείο που χαρακτηρίζει την ηλικία τους - τον αυθορμητισμό, την αμφισβήτηση, τον δυναμισμό, το πάθος. Η βουλή των εφήβων είναι η αυτοκτονία της εφηβείας.
Δημήτρης Τσίρκας (fb)