ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ποιοι χρωστούν δισεκατομμύρια στο Δημόσιο

Στο διαδίκτυο τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών δημοσίου
 
Πράξη την απόφασή της έκανε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ανάρτησε στο Διαδίκτυο τα ονόματα και τα ποσά που χρωστούν φυσικά και νομικά πρόσωπα στο Δημόσιο. Οι λίστες αφορούν σε εκείνους που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.
Στόχος της δημοσιοποίησης των ονομάτων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων και η φορολογική συμμόρφωση.
Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο έχει ο.. Ν. Κασιμάτης με χρέος, 1,26 δισ. ευρώ και ακολουθούν άλλα ονόματα με οφειλές 428 εκατ ευρώ, 363 εκατ ευρώ, κ.ά.
Ως μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου εμφανίζεται η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με σύνολο οφειλών 8,54 δισ. ευρώ (από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων). Στη συνέχεια, ακολουθεί η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών ΑΕ με οφειλές 864 εκατ. ευρώ, η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ με οφειλές 654 εκατ. ευρώ, η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με 629 εκατ., η ΕΑΒ με 461 εκατ. ευρώ και η Πειραική Πετρελαϊκή ΑΕ με υποχρεώσεις προς το δημόσιο ύψους 448 εκατ. ευρώ.

Τα ονόματα αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr και, όπως διευκρινίζεται, οι οφειλές τους καθυστερούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Μάλιστα, πρόκειται για τις περιπτώσεις των οφειλετών, όπως σημειώνει η ΓΓΔΕ, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. - πηγή: efsyn.gr