ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ντόμινο εξελίξεων με παραίτηση Σάλλα στην Πειραιώς

Nτόμινο εξελίξεων μετά τις αλλαγές που δρομολογούνται στη διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Ο παντοδύναμος πρόεδρος και δημιουργός του ομίλου, Μιχάλης Σάλλας γνωστοποίησε σε στενούς του συνεργάτες την απόφασή του να αποχωρήσει από την διοικητική πυραμίδα της τράπεζας.
Συγκεκριμένα σε έκτακτο Δ.Σ. της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00, ο Μ. Σάλλας θα υποβάλλει την παραίτησή του τονίζοντας την πρόθεσή του να διευκολύνει την ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Ηδη άρχισαν να ακούγονται ονόματα για τη θέση του προέδρου, που αφορούν σημερινά μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ με εμπειρία σε υπηρεσίες της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα με επιστολή του προς την Τράπεζα, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.. SSM, υποχρεώνει σε αντικαταστάσεις, εκτελεστικά μέλη που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της διεθνούς εμπειρίας ή της μη δραστηριοποίησης σε ελληνική τράπεζα τα τελευταία 10 χρόνια.
Στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων εντάσσονται και οι πιέσεις που ασκεί ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον, που ελέγχει περί το 15% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να αλλάξει η διοίκηση και να αναλάβει ο ίδιος τον διοικητικό έλεγχο της Πειραιώς.