ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αντ΄ αυτών Καψής

Λάβαμε με mail ανακοίνωση από την Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega που συνοδεύεται απο σωρεία εγγράφων (εφορίας, τραπεζών, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΙΚΑ) με την οποία ο Μανώλης Καψής (εκπροσωπεί τους μετόχους;) ανταπαντά στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όπου σημειωνόταν πως εταιρείες με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, μεταξύ αυτών και η “Πήγασος” του Μπόμπολα, δεν έχουν καταθέσει “ασφαλιστική ενημερότητα”.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega:
"Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -ως απάντηση στην δήλωση του Δ/ντη Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega κ. Μανώλη Καψή – βρίθει ανακριβειών,..
λαθών και παραλείψεων και δημιουργεί νέα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί.
  -  Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
 -   Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
 -   Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
-   Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
 -   Η μέτοχος Prime Applications A.E. με ποσοστό συμμετοχής στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
    Η μέτοχος Prime Applications Α.Ε. κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
    Η μέτοχος Prime Applications A.E. έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
Συνεπώς, η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καλείται να απαντήσει:
  •  Γιατί δεν φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλλε η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε;
  •  Ποιος και γιατί ‘’διέρρευσε’’ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ψευδή είδηση ότι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα;
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται την προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega.

Υ.Γ Αναμένουμε την ενδελεχή μελέτη και την άμεση δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας των άλλων εταιριών, όπως ακριβώς πράττει η επιτροπή με τον φάκελο του Mega.
Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης
MEGA


 Τι απαντάει η ΓΓΕΕ

 Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απάντησε στον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, Μανώλη Καψή,  χαρακτηρίζοντας «απολύτως αβάσιμα» τα περί «συστηματικής προσπάθειας κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega»
Επισημαίνεται ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού «ερώτημα θεραπείας για όλους τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν. Η ανακοίνωση του κ. Καψή επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του δημοσίου, προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επισημαίνεται ότι στην έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (Αρ.Πρωτ.178/19-7-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο) μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την «μη προεπιλογή της εταιρείας “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)” στην τελευταία σελίδα περιλαμβάνονται και τα εξής:
  1. Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα.
  2. Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική ενημερότητα.
  3. Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δεν προσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω είναι ήδη δημοσιευμένα».  Γι αυτό και καταλήγει ότι η ανακοίνωση του κ. Καψή «είναι προφανώς απολύτως αβάσιμη».