ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η άγνοια (της κάθε Πετούρη) δεν έχει κόμμα

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως ούτε τον Τσίπρα υπερασπίζομαι, ούτε την ΕΡΤ. Πολλώ δε μάλλον, τη Βάλια Πετούρη. Η οποία χάρισε στον κόσμο ένα μοναδικό «μαργαριτάρι»- εκ παραδρομής λέει η ίδια αλλά βλέποντας το απόσπασμα (στο βίντεο παρακάτω), μάλλον δεν σε πείθει- όταν μιλώντας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, διερωτήθηκε, αν «η επιστροφή της Μεγάλης Βρετανίας στη στερλίνα, θα καταστήσει και την Ελλάδα ακριβή χώρα για τους Βρετανούς τουρίστες;»...
Όταν διαχειρίζεσαι το μικρόφωνο της Δημόσιας Τηλεόρασης, οφείλεις, αν μη τι άλλο, να προσέχεις. Όχι απλώς την κάθε κουβέντα. Όχι μόνο την κάθε λέξη. Ακόμα και την αναπνοή σου. Πληρώνεσαι από τα λεφτά των φορολογουμένων, για να παρέχεις ενημέρωση. Σωστή και αμερόληπτη. Επαγγελματική δημοσιογραφική ενημέρωση. Κι όταν κάνεις ένα τέτοιο.. «χοντρό» λάθος – «εκ παραδρομής», έστω- θα δεχθείς τέτοια σκληρή κριτική, που θα πρέπει να’χεις δυο στομάχια για να αντέξεις.
Αλλού, όμως, είναι το θέμα μας. Η Βάλια Πετούρη, με την… απαράμιλλη άγνοια που επέδειξε, δεν είναι «η δημοσιογράφος της ΕΡΤ του Τσίπρα», όπως γράφτηκε. Η Βάλια Πετούρη, ήταν στην ΕΡΤ, όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε να είναι εκεί, όταν κυβέρνησε η ΝΔ. Παρέμεινε στη θέση της ακόμα κι όταν ο Σαμαράς με τη συναίνεση του Βενιζέλου, έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ κι έφτιαξε την καρικατούρα που λεγόταν ΝΕΡΙΤ. Σε όλες αυτές τις εποχές, η Βάλια ήταν εκεί. Και, λογικά, παρέμεινε στην ΕΡΤ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προβλέπω δε, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι θα είναι στην ΕΡΤ, και μετά τον Τσίπρα.
Όσοι την «χρεώνουν» στον Τσίπρα ή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν οι πρώτοι που θα ούρλιαζαν- και θα είχαν και δίκιο- αν η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, την απέλυε μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το έκανε για ρεβανσισμό. Θα μιλούσαν για «εκδίκηση». Και θα είχαν και σε αυτό, απόλυτο δίκαιο. Και η Πετούρη δεν είναι η μόνη «προίκα» που κληρονόμησε η (νέα) ΕΡΤ από τη ΝΕΡΙΤ. Θέλετε να αραδιάσουμε μερικά ονόματα; Ας αρκεστούμε μόνο στο γεγονός πως «στην ΕΡΤ του Τσίπρα», παραμένουν και οι δυο δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ, εκείνης της αλήστου μνήμης «συνέντευξης» με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ξεκάθαρα και απλά, λοιπόν: Η άγνοια δεν έχει κόμμα. Είναι προσωπική «περιουσία». Αρκεί να μείνει τέτοια και να μην πληρώνεται με δημόσιο χρήμα.
Niko Ago / altsantiri.gr