ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οκτώ οι απλήρωτοι μισθοί στην εφημερίδα Μακεδονία

< Μεγαλώνει η ψαλίδα των απλήρωτων μισθών στην εφημερίδα «Μακεδονία». Στην τρέχουσα περίοδο οι 75 εργαζόμενοι του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ”,  πληρώνονται τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου του 2015! Επίσης το επίδομα αδείας του 2015 παραμένει, στο συντριπτικό του μέρος, απλήρωτο και σύντομα θα χρεωθεί και το επίδομα του 2016 καθώς θα αρχίσουν να τρέχουν και οι νέες καλοκαιρινές άδειες. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται «έναντι» με ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 50% ή 60% των μισθών τους, οι οποίοι ήδη έχουν μειωθεί κατά 30%, βάσει των ατομικών συμβάσεων που έχουν επιβληθεί από την εργοδοσία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα τα απλήρωτα δεδουλευμένα αυξάνονται.
Οι οκτώ απλήρωτοι μισθοί είναι ένα συμβολικό όριο – σημείο για το χώρο της Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη καθώς ιστορικά έχει αποδειχθεί μοιραίο. Τόσα είναι τα απλήρωτα δεδουλευμένα.. των απολυμένων των «Σπορ του Βορρά» που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις τους. Οκτώ ήταν και οι απλήρωτοι μισθοί των εργαζομένων του Αγγελιοφόρου μετά του λουκέτο των Μπακατσέλου – Ψυχάρη – Μπόμπολα. Το βάρος των 8 απλήρωτων μισθών έχει δημιουργήσει κατάσταση έκρηξης στο συγκρότημα. Ήδη τρεις εργαζόμενοι, δυο δημοσιογράφοι και μία υπάλληλος του εμπορικού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα ενδέχεται κι άλλοι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο ενώ κάποιοι εργαζόμενοι προετοιμάζονται να αντιδράσουν με προσφυγή σε νομικές, θεσμικές και διοικητικές διαδικασίες.
- διαβάστε περισσότερα στο syntaktologio