ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Eνα τέταρτο άντεξε» - Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή

Γεροβασίλη: Αποκαλύφθηκαν...

«Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν...».
Με το παραπάνω tweet η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία εισάγεται καθολική και γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε οφσορ εταιρείες.
Προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παίγνια απολύτως αντισυνταγματικά και ανεφάρμοστα» καταγγέλοντας ότι το Μαξίμου «εμπαίζει τη Βουλή και τον λαό και εισάγει κρυφίως διατάξεις αμνήστευσης. Εισάγεται μια διάταξη η οποία είναι τόσο αυστηρή, όσο και αντισυνταγματική και κατά συνέπεια απολύτως ανεφάρμοστη»..
«Στον εμπαιγμό της κοινωνίας σε ώρα κρίσεως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία που εισάγει διατάξεις που αμνηστεύουν εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας καλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να αποχωρήσουν από τη Βουλή.

Μαξίμου: Η Νέα Δημοκρατία το έβαλε στα πόδια

«Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αποχωρώντας από τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού. «Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου. Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά» αναφέρει η κυβέρνηση.