ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η αγνώμων κυρία Μπακογιάννη

Αγαπητή κυρία Μπακογιάννη. Έχετε ασφαλώς το δικαίωμα της εμπάθειας και της αμετροέπειας και ουδείς μπορεί να σας το στερήσει. Ούτε καν ο εγνωσμένων αντιδημοκρατικών προθέσεων Φίλης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε, κι εσείς, και ο αδελφός σας. Ότι ο Τσίπρας είναι τυχοδιώκτης, αδίστακτος, απατεώνας, ψεύτης. Ότι επίσης δεν είναι αριστερός -ξέρετε εσείς ποιος είναι και ποιος όχι. Ότι επίσης η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη από το '74, ίσως και από την Κατοχή.
Έχετε επίσης δικαίωμα να σωπαίνετε για το ποιοι και πώς οδηγήσατε την Ελλάδα ώς εδώ. Ποιοι και πώς υπήρξατε αυτουργοί του προ ΣΥΡΙΖΑ κάλλους. Από ποια μήτρα γεννήθηκαν ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία, ο φαβοριτισμός, το ρουσφέτι, οι νταβατζήδες -εξ οικείων το βέλος-, η λαφυραγώγηση του κράτους, η διάλυση, η.. χρεοκοπία. Ποιοι και πώς ευτελίσατε την πολιτική -τον ίδιο άνθρωπο που ανέτρεψε την κυβέρνησή σας να τον χειροκροτείτε ως αρχηγό και πρωθυπουργό.
Αλλά, αγαπητή κυρία Μπακογιάννη, «ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το πιο αυταρχικό πρόσωπο που έχουμε βιώσει στη Μεταπολίτευση»; Εδώ τα χαλάμε. Διότι ξεχνάτε τα αξέχαστα. Τον πρωθυπουργό σας που υμνούσε στη Βουλή τους άνδρες των ΜΑΤ, ως αρχαγγέλους, για παράδειγμα, ακριβώς μετά τη δολοφονία δύο φοιτητών -άοπλων παρακαλώ- στην πλατεία Συντάγματος από αστυνομικούς. Ή τον άλλο, πολύ δικό σας, πρωθυπουργό, που έγραψε Ιστορία ταυτίζοντας τον νόμο με τον αστυνόμο.
Και δεν μένατε στα λόγια. Μας φιλοδωρήσατε με τόνους ξύλο για χρόνια, κι εσείς, και το ύστερο ΠΑΣΟΚ. Συστηματική και με άνωθεν γραμμή αστυνομική αγριότητα, βασανιστήρια, κυνηγητό, φακέλωμα -ναι, φακέλωμα- συνόδευαν την σεπτή σας διακυβέρνηση. Με αποτέλεσμα να μάθουμε όλοι την οσμή από τα χημικά σας, να φρίξουμε από τις κρότου - λάμψης σας, να γευτούμε το ματσούκι σας. Και να γραφεί ένας μακρύς κατάλογος θυμάτων της αντίληψής σας για τον νόμο και την τάξη.
Εντάξει, να τα ξεχάσουμε όλα οι μονίμως δαρμένοι. Αλλά πώς θα κοιτάξετε κατά πρόσωπο τους μονίμως δέρνοντες, όταν λέτε ότι το δικό μας πρόσωπο είναι πιο αυταρχικό; Τόσος καλός κόσμος με στολή, με πολιτικά, με φράκο, με ζαρντινιέρες, με ψευδομαρτυρίες, με χρυσαυγίτικες αγάπες, να υπηρετεί την πολιτική σας οικογένεια και τώρα να τον τοποθετείτε υπό τον Φίλη; Αυτό λέγεται αγνωμοσύνη, κυρία Μπακογιάννη...
 
Θανάσης Καρτερός (Αυγή)