ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Βόμβα» με την παραίτηση Χιώτη στον ΔΟΛ

Μαζεύει τα πράγματα από το γραφείο  του - Γιατί οδηγήθηκε στην έξοδο της Μιχαλακοπούλου ο διευθυντής του «Βήμα Fm»

Πριν από λίγο καιρό ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΔΟΛ, Βασίλης Χιώτης, είχε απειλήσει με παραίτηση όταν ο Σταύρος Ψυχάρης του ζήτησε απολύσεις και μειώσεις στον «Βήμα Fm». Τελικά οι απολύσεις δεν έγιναν και ο Χιώτης βγήκε ενισχυμένος και ήρωας στα μάτια των εργαζομένων του σταθμού.
Σήμερα η είδηση για (νέα) παραίτηση Χιώτη από τον «Βήμα Fm» και γενικότερα από τον ΔΟΛ έπεσε σαν «βόμβα» στη Μιχαλακοπούλου και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν η παραίτηση Χιώτη ήρθε λίγη ώρα μετά την ραδιοφωνική εκπομπή του, όπου υποστήριξε ότι το σπίτι που δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό... Ο ίδιος ο..
δημοσιογράφος μιλώντας σε συνεργάτες του υποστηρίζει ότι η παραίτησή του δεν έχει να κάνει με όσα είπε στην εκπομπή του.
Ο Βασίλης Χιώτης (από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του εκδότη του ΔΟΛ) στην εκπομπή του την Πέμπτη (12/05/016) στον «Βήμα Fm» ανέφερε:
«(...) Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;».
Μαξίμου: Δημοσιογραφική αλητεία
Τα όσα είπε ο Χιώτης προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου και η ανακοίνωση ήταν ουσιαστικά απάντηση στον δημοσιογράφο του ΔΟΛ. «Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία. Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής» αναφερόταν χαρακτηριστικά σε σημείωμα του Μαξίμου. Σύμφωνα με το σημείωμα ο πρωθυπουργός μένει στο ενοίκιο στο διαμέρισμα της Κυψέλης και το σπίτι που δήλωσε στο πόθεν έσχες του είναι «το πατρικό του στους Αμπελόκηπους», το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και του μεταβιβάστηκε εδώ και πολλά χρόνια.
Προφανώς ο Β. Χιώτης ανέλαβε το βάρος των λεγομένων του και μη έχοντας κάλυψη από τον Ψυχάρη, οδηγήθηκε στην έξοδο της Μιχαλακοπούλου
Λίγη ώρα μετά, ήρθε ένα tweet από το e-tetradio: Παραίτηση Βασίλη Χιώτη από το Βήμα FM και τον ΔΟΛ συνολικά . Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-tetradio:
Φιλικό -έτσι υποστηρίζουν- διαζύγιο των δύο πλευρών.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πάντως απανωτές συσκέψεις μεταξύ του Βασίλη Χιώτη, διευθυντή του Βήμα 99.5 και του Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ. Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες ακόμα, μόνο πως πρόκειται για συνολική παραίτηση (και όχι μόνο από το σταθμό). Το σημειώνουμε διότι την τελευταία φορά που απείλησε με παραίτηση ο Βασίλης Χιώτης ήταν όταν η ιδιοκτησία ήθελε να προβεί σε μαζικές απολύσεις στο ραδιόφωνο. Η απειλή παραίτησης, τότε, τις απέτρεψε. Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει κάτι αντίστοιχο για τώρα. Η απόφασή του πάντως είναι αμετάκλητη. Ήδη μαζεύει τα πράγματά του, αύριο λογικά θα κάνει την τελευταία του εκπομπή. Πληφορορίες τον θέλουν να οδεύει προς κυριακάτικη εφημερίδα.
Επίσης σύμφωνα με το pontiki.gr, ο Χιώτης παραιτήθηκε από το Βήμα αλλά είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στον ΒΗΜΑ FM και πως σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα.