ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Αυγή εναντίον Ίριδας (των Ψυχάρη- Μπόμπολα)

Γιατί δεν κυκλοφόρησε στα περίπτερα

Το ότι δεν βρήκατε την "Αυγή" την Παρασκευή στα περίπτερα οφείλεται αποκλειστικά σε ευθύνη του τυπογραφείου. Η εφημερίδα είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει με μια έκδοση για Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή, σεβόμενη απολύτως την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τη 48ωρη απεργία. Πλην όμως η έκδοση έμεινε στο πιεστήριο, παρότι η ύλη παραδόθηκε εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων.
Αναγκαστικά, λοιπόν, οι αναγνώστες μας θα μας βρουν το Σάββατο το πρωί στα περίπτερα, μαζί με τις κυριακάτικες εκδόσεις που... τρόπον τινά θα κυκλοφορήσουν.
Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για αυτή τη μοναδική στην 70χρονη ιστορία μας απουσία- που έγινε άθελά μας.
Καθώς οι εξηγήσεις που έστειλε η "Ίριδα" στην "Α"  -και δη με καθυστέρηση πολλών ωρών-  δεν..
θεωρούνται ικανοποιητικές, η εφημερίδα επιφυλάσσεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της.
ΑΥΓΗ ΑΕ

Η ανακοίνωση της εταιρείας "Ιριδα"
Αναφερόμενοι στο θέμα που προέκυψε με την παραγωγή της εφημερίδας "ΑΥΓΗ" διευκρινίζουμε πως λόγω του αριθμού των σελίδων της συγκεκριμένης έκδοσης, θεωρήθηκε ως φύλλο Κυριακής και για τον λόγο αυτό, η παραγωγή του έγινε μαζί με τα υπόλοιπα φύλλα Κυριακής. Όπως γνωρίζετε, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και έκτακτης διαδικασίας που ακολουθήθηκε εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων, η παραγωγή έγινε άνευ έγγραφης εντολής από πλευράς σας και κατόπιν προφορικών συνεννοήσεων και μόνο. Παράλληλα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη πως όλες οι εφημερίδες, Σαββάτου ή Κυριακής, έσπευσαν να ολοκληρώσουν την αποστολή σελίδων πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, προκειμένου να είναι διαθέσιμες για παραγωγή και διανομή το συντομότερο δυνατόν.
Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας, έλαβαν προτεραιότητα τα φύλλα Σαββάτου, ενώ εκείνα της Κυριακής ξεκίνησαν να παράγονται αφού είχαν ολοκληρωθεί τα πρώτα. Υπενθυμίζουμε πως κατά το αρχικό σενάριο, η απεργία θα ξεκινούσε στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής και όχι στις 06:00 που τελικά ξεκίνησε μετά από αιφνίδια αλλαγή αργά το βράδυ. Σύμφωνα λοιπόν με τον αρχικό σχεδιασμό, η παραγωγή και κυκλοφορία του εν λόγω φύλλου, μπορούσε να γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής και σε χρόνους πριν την έναρξη της απεργίας. Η μετέπειτα αλλαγή του χρόνου έναρξης, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα σε όλα τα φύλλα Κυριακής, προεκτυπώσεις των οποίων είχαν αρχίσει να παράγονται ήδη πολύ πριν την αλλαγή της ώρας έναρξης της απεργίας.
Όλα τα ανωτέρω, δημιούργησαν μια εξαιρετικά πιεστική κατάσταση κατά την οποία έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας σας και είναι εντελώς άδικο, να υπονοείται οποιαδήποτε σκοπιμότητα στο γεγονός ότι το φύλλο που απεστάλη από τον εκδότη θεωρήθηκε ως ¨Κυριακής" και όχι ως "Σαββάτου" ή "Παρασκευής", όπως προέκυψε προφορικώς εκ των υστέρων.
Για τους λόγους αυτούς και στο όνομα της μέχρι τώρα πολυετούς, άριστης και ειλικρινούς συνεργασίας μας, ζητούμε το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, δεδομένου πως συνέβη κάτω από εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες κατά τις οποίες είναι πάντα πιθανό να υπάρξουν τέτοιου είδους θέματα.     
Με εκτίμηση
Χρήστος Μ. Κατσαούνης
Γενικός Διευθυντής