ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το ραβασάκι του Ψυχάρη στον Παυλόπουλο

Νουθεσίες μιντιάρχη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απευθύνεται, μέσω επιστολής του στην εφημερίδα Το Βήμα, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.
Αφορμή για την επιστολή Ψυχάρη ήταν η δήλωση Παυλόπουλου περι νομισμάτων («το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο») που από πολλους παρερμηνεύτηκε.
Και τώρα ήρθε ο Ψυχάρης (που ό,τι θυμάται χαίρεται) να βάλει τα πραγματα στη θέση τους και να νουθετήσει τον Πρόεδρο.
Στην γεμάτη «καρφιά» επιστολή του ο Ψυχάρης συμβουλεύει τον Παυλόπουλο να μην εμπλέκεται σε αντιπαράθεσεις και να μείνει έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκρούσεις, καθώς -όπως αναφέρει σκωπτικά- και πείρα διαθέτει και βαθιές νομικές γνώσεις έχει αλλά και έχει λάβει μαθήματα υπομονής σε υπουργικούς θώκους!..
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Ψυχάρη:..

"Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Τις δύσκολες αυτές ημέρες, η χώρα κινδυνεύει να χάσει τα μυαλά της ενώ παρακολουθεί, εκ του σύνεγγυς και εν σιωπή, τα διαδραματιζόμενα. Η Βουλή των Ελλήνων δεν δέχεται πλέον επιθέσεις από μασκοφόρους διαδηλωτές. Κινδυνεύει όμως από τον εσωτερικό εχθρό και η εικόνα της λίγο φαίνεται να διαφέρει από αυτήν της Βουλής του γνωστού γείτονα.
Το πολιτικό σκηνικό σκιάζεται από τον παρατεταμένο κίνδυνο της πτωχεύσεως της χώρας. Οι προσπάθειες των τεσσάρων τελευταίων πρωθυπουργών (Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα) απέτυχαν. Η Ελλάδα υποφέρει και ο λαός, δυστυχώς, πένεται.   
Είναι φυσικό η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, η οποία προδήλως οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας, να υπονομεύει - η οικονομική κρίση - τον κοινωνικό ιστό και να δυναμιτίζει τον δημόσιο βίο.   
Κύριε Πρόεδρε,
Η σοβούσα κρίση καθιστά το έργο σας ακόμη δυσκολότερο. Ομως, οι επιστημονικές γνώσεις σας και η κτηθείσα πολιτική πείρα σάς έφεραν στην κορυφή της κρατικής πυραμίδας.
Με την πείρα σας, τις βαθιές νομικές γνώσεις και τα μαθήματα υπομονής σε υπουργικούς θώκους μπορείτε να μείνετε έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκρούσεις.
Η αντίδραση λ.χ. στη φράση για τα νομίσματα δείχνει ότι «προέχει ο σεβασμός της των πολλών δόξης»*.
* Από τον διάλογο του Σωκράτη με τον Κρίτωνα."