ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι χαιρετίζουν τον αγώνα που δίνουν όλοι οι συνάδελφοι άνεργοι, απλήρωτοι , συνταξιούχοι και όσοι ακόμη έχουν εργασία.
Και μπορεί κάποιοι να κατηγορούν το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ πως αντί να συσπειρώσει τον Κλάδο έχει μετατρέψει την επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσή μας σε βιομηχανία έκδοσης ανακοινώσεων, διχαστικού περιεχομένου και στοχοποιήσεων, ωστόσο η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια για εσωτερικές διαμάχες, τουλάχιστον αυτή την ώρα που γκρεμίζεται το σπίτι μας!
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι σε αυτή την μάχη δεν..
περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε και να δώσουμε την πιο ηχηρή απάντηση στην ιστορία του Κλάδου, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην πολτοποίηση της ελευθεροτυπίας και των ζωών μας, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο – κόλαφο που έχει καταθέσει προς ψήφιση στην Βουλή.
Η τρίμηνη παράταση για το αγγελιόσημο δεν μας εφησυχάζει. Είναι όμως αναγκαίο να εκμεταλλευθούμε το μικρό αυτό χρονικό διάστημα για να συζητήσουμε με τις Ενώσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων το 1968. Άλλωστε, αυτό που φαίνεται δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση, είναι πως το Αγγελιόσημο δεν είναι φόρος, αλλά συμφωνία εργοδοτών – εργαζομένων για τη χρηματοδότηση των Ταμείων μας, συμπληρώνοντας την εργοδοτική εισφορά. Στόχος μας είναι ο άμεσος διάλογος με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ώστε να επιτευχθεί αφενός η διάσωση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ , αφετέρου η διάσωση των επιχειρήσεων Τύπου που οδηγούνται και αυτές σε λουκέτο με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Λουκέτο σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα και περιοδικά σημαίνει ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι στις μαύρες λίστες της ανεργίας!
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση υφαρπάζει τα αποθεματικά μας, καταργεί το ΕΤΑΠ και μας ρίχνει, όπως όλους τους εργαζόμενους, στο έκτρωμα του ΕΦΚΑ. Βάζει τον ΕΔΟΕΑΠ στην εντατική για τρεις μήνες, πριν τραβήξει το σωληνάκι και οδηγήσει σε οριστικό θάνατο 18.500 ασφαλισμένους με τις οικογένειές τους.
Μας βάζει στον ΕΦΚΑ για να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος επιπλέον 175 εκατομμύρια το χρόνο για την ασφάλισή μας, ενώ μέχρι σήμερα δεν πληρώνει κανείς για εμάς ούτε ένα ευρώ. Είναι ηλίου φαεινότερο πώς ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος παρά η διάλυση του κλάδου, ο έλεγχος του Τύπου και η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης . Γινόμαστε μια νέα Βόρειος Κορέα!
Η αυριανή συγκέντρωση, στις 12.00 το μεσημέρι, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και η διαδήλωση των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ στη Βουλή, είναι η επόμενη απάντηση στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης.
Όλοι μαζί, Ενωμένοι, στους δρόμους.

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (EΣΗΕΑ)