ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Στη φυλακή ο Μαρτίνης για τη μίζα των 3,1 εκατ. μάρκων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρωην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης μετά την απολογία του για την υπόθεση δωροδοκίας του με 3,1 εκατ. μάρκα από την γερμανική εταιρεία «Hospitalia». Ο Μαρτίνης οδηγήθηκε στην φυλακή ενώ αντίθετα η σύζυγος του, Γεωργία Μαρτίνη, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα).
«Δυστυχώς δεν κατάφερα να πείσω τον ανακριτή, η σύζυγος μου τα κατάφερε», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά το τέλος της απολογίας του και αφού του είχε ανακοινωθεί η απόφαση για προφυλάκιση.
Σύμφωνα με την κατηγορία το ποσό των 3,2 γερμανικών μάρκων πέρασε μέσα από έξι.. διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας. Με το ποσό αυτό ο Ανδρέας Μαρτίνης κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε προκειμένου να προτιμήσει τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», που θα προμήθευε το «Ερρίκος Ντυνάν» με εξοπλισμό. Σκοπός του ήταν να σβήσει με τον τρόπο αυτό κάθε ίχνος του παράνομου χρήματος.