ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο πιθηκόμορφος Κινέζος

Τα ρατσιστικά σχόλια στη στήλη του γνωστού «φιλοευρωπαϊστή» δημοσιογράφου της Καθημερινής δίνουν και παίρνουν. Δεν χάνει ευκαιρία, ειδικά τώρα με το προσφυγικό.
Νέο κρούσμα σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα, του Πατριάρχη και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, το Σάββατο, στη Λέσβο. «Η συμβολική αξία της χειρονομίας είναι μάλλον προφανής», γράφει, θεωρώντας την κίνηση πολύ σημαντική. Και συνεχίζει: «Επιτέλους, η συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες αποκτά τη σοβαρότητα που της αρμόζει, αν σκεφθείτε ότι μέχρι στιγμής την κοινότητα του δυτικού κόσμου εκπροσώπησε το μελό Ρεντγκρέιβ και Αντζελίνα Τζολί, κοντά και ο πιθηκόμορφος Κινέζος performer».
Ο... πιθηκόμορφος Κινέζος performer είναι ο Ai Wei Wei, ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς του εικοστού πρώτου αιώνα. Όχι πως αυτό έχει σημασία βέβαια. Ευτυχώς.. ο Τάκης Θεοδωρόπουλος μας βγήκε όμορφος. Εξωτερικά (μόνο).
Όταν έκανε όμως κάτι αντίστοιχο ο Λάκης Λαζόπουλος με τον Σόιμπλε και την αναπηρία του, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος «ανέβηκε στα κάγκελα». Κι έγραφε στην Καθημερινή, στις 18 Φεβρουαρίου 2016, δύο μόλις μήνες πριν:  «Συσχέτισε, ως γνωστόν, την καθήλωση στην αναπηρική πολυθρόνα με το "καθηλωμένο" μυαλό. Εννοούσε, φυσικά, τον κ. Σόιμπλε. Ηταν σαν κάποιος, ανενδοίαστα, να πλημμύρισε την ατμόσφαιρα του κλειστού δωματίου που ακούει στο όνομα Ελλάς με ένα από τα δύσοσμα παράγωγα του σώματός του. Κι αυτό θα ήταν το λιγότερο, ανάξιο σχολιασμού, συμβαίνουν και ατυχήματα θα μου πείτε. Θα ήταν το λιγότερο αν ο κ. Λαζόπουλος δεν ήταν ο εθνικός Λάκης».

Όπως βλέπετε και ο ρατσισμός έχει ιδεολογικό πρόσημο. Μένουμε Ευρώπη.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)