ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η ΕΡΤ στην καρδιά των γεγονότων

Πάππας - Βαρθολομαίος στην Λέσβο για το προσφυγικό

H δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό ολόκληρη την ιστορική επίσκεψη συμπαράστασης στους πρόσφυγες και μετανάστες, στις 14 και 15 Απριλίου  2016, του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο.
Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα συνοδεύονται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Από τη Λέσβο, θα μεταδοθεί και το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Πάνο Χαρίτο.
Η Ιερά σύνοδος είχε το Μάρτιο αποστείλει επιστολές προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης.. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα.
Όπως υπογραμμίστηκε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση του Πατριαρχείου, με την οποία γνωστοποιείται ότι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί και αυτός τη Λέσβο μαζί με τον Πάπα.
Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου «η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο».