ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο Χαριτόπουλος με το μάγκικο, ψευδοανατρεπτικό ύφος

Μια εύστοχη κριτική για τη συνέντευξη Χαριτόπουλου στην EφΣυν

Είναι πολύ λυπηρό να προβάλλεται η συνέντευξη του Διονύση Χαριτόπουλου (στην ΕφΣυν) ως εύστοχη κριτική στην κυβέρνηση και ακριβής ανατομία της ελληνικής πραγματικότητας. Ο άνθρωπος αναπαράγει όλα τα συντηρητικά και αντιδραστικά στερεότυπα τα οποία προσπαθεί να τα εξωραϊσει εμφανίζοντας τα ως κριτική στο ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποδέχεται ως δεδομένο όλο το μνημονιακό πλαίσιο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τα περιθώρια που της αφήνει για να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών. Επικαλείται τη γνωστή καραμέλα περί άξιων ανθρώπων της δουλειάς και των επιχειρήσεων που δεν εμπλέκονται με την παρηκμασμένη πολιτική ζωή.
Αντιπαραβάλλει αυτή την "άρρωστη" πολιτική σφαίρα με μία υποτιθέμενη υγιή ιδιωτική ζωή που..
είναι μη πολιτική και ανέγγιχτη από τα δαιμόνια της τελευταίας
Καταγγέλλει τα κόμματα και χαρακτηρίζει "μέγιστη κατάρα το να βλέπει κανείς τη ζωή μέσα από την οπτική οποιουδήποτε κόμματος", υποκλινόμενος στα κυρίαρχα αντιπολιτικά μοτίβα της εποχής. Προτείνει έναν συγκεκαλυμμένο εθνικισμό υπό τον μανδύα ενός αταβιστικού ρομαντικού "εθνισμού" πού όταν καλείται να μιλήσει για το προσφυγικό υιοθετεί αυτούσια τη δεξιά ξενοφοβική αφήγηση. Αυτή που κάνει λόγο για χώρα "ξέφραγο αμπέλι" αλλά δεν θέλει και "να τους πνίγουμε στο Αιγαίο". Και πως θα τετραγωνιστεί ο κύκλος; Ε, δεν είναι δική του δουλειά. Να βρουν τη λύση οι πολιτικοί, αυτοί που λίγο πριν χαρακτήρισε άχρηστους και εκτός πραγματικότητας.
Αναγκαία και απολύτως δικαιολογημένη η κριτική στην κυβέρνηση, αρκεί να μην γίνεται από τη σκοπιά μίας δήθεν αυθόρμητης λαϊκότητας που αναπαράγει κάθε αντιδραστικό ιδεολόγημα του συρμού μέσα από ένα μάγκικο, ψευδοανατρεπτικό ύφος.
Δημήτρης Τσίρκας (fb)