ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας

UPD 
- Τι λέει το Μαξίμου
 - Τι απαντούν με τη σειρά τους Τα Νέα
Όταν Ta Nέα διαψεύδουν Ta Νέα... 

Υπό τον τίτλο «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» απάντησε με ανακοίνωσή του στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νεα", το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της διαπιστώνει «παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού» με την «απόκρυψη ακινήτου μιας Ομόρρυθμης Εταιρείας των Χρ. Καραμάνου, Ν. Παππά και Αλ. Τσίπρα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων:
Ο νυν πρωθυπουργός (Τσίπρας) ο υπουργός Επικρατείας (Παππάς) και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  (Καραμάνος) συμμετείχαν σε ομόρρυθμη εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.
Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ο Αλ. Τσίπρας..
  μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και, μάλιστα λέει, είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.
Στη απάντηση του Μαξίμου, αφού αναφέρεται ότι «η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη», ξεκαθαρίζεται ότι «στις δηλώσεις πόθεν έσχες του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία» και πως «το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας». Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!
Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!
Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!»

 Τι απαντούν Τα Νέα
"Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.
ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ.Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν Πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη. 
Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται.

 Όταν τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα»... 

Aπό το Μαξίμου απάντησαν:
Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» σχετικά με την υποτιθέμενη απόκρυψη συμμετοχής σε ομόρρυθμη εταιρία του Αλέξη Τσίπρα από τη δήλωση «πόθεν έσχες», παραθέτουμε δημοσίευμα των Νέων από τις 20/9/2010* στο οποίο τα «Νέα» αναφέρουν για τον Αλέξη Τσίπρα:
«Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.
Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.
Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.»
*Επισυνάπτεται και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων».

Χρ. Καραμάνος:  Τα Νέα διεκδικούν επαξίως
τα πρωτεία του φθηνού ζεϊμπέκικου της «δημοσιογραφίας»

Σχετικά με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα των Νέων απάντησε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καραμάνος που σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Πρόκειται για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην παραποίηση της πραγματικότητας και σχετίζονται με τη δραστηριότητά μου στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρία που διατηρούσα, ιδρύθηκε το 2007 και λύθηκε το 2015, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Όλα τα σχετικά στοιχεία είναι δηλωμένα και αναρτημένα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τις οποίες υπέβαλα το 2014 και το 2015 μετά την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος.
Μια απλή επικοινωνία της εφημερίδας μαζί μου θα ήταν αρκετή για την παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων.
Όμως είναι φανερό, ότι και το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ δεν αφορά το λειτούργημα της ενημέρωσης αλλά τη ρυπαρογραφία, στην οποία επιδίδεται πλέον καθημερινά η συγκεκριμένη εφημερίδα, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.
Η κατάπτωση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη , αν κανείς παρακολουθήσει τον τρόπο που πλέον πολιτεύεται και δεν πληροφορεί αλλά εμπαθώς παραπληροφορεί η συγκεκριμένη εφημερίδα.
Η οποία διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία του φθηνού ζεϊμπέκικου της «δημοσιογραφίας»."