ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Οι αγωνιστές της Δημοκρατίας

Η χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη είναι η απόδειξη γιατί ήταν σωστή η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Επτά άνθρωποι μία άποψη. Ο ορισμός της μονομέρειας.
Με το που είδαμε τον τίτλο της Ανατροπής ("Παρεμβάσεις, διώξεις, εκφοβισμοί στα ΜΜΕ") και κυρίως ποιους είχε καλεσμένους (Παπαχρήστος, Μπογδάνος Πετρουλάκης, Τρέμη, Παν-Πανκ.α) ο Γιάννης Πρετεντέρης στην Ανατροπή αλλάξαμε αμέσως κανάλι και είδαμε την ταινίa στο Star για να μην σπάσουμε την συσκευή.
Κάποιοι όμως το επιχείρησαν (ήρωες). Αναγνώστης των zoornalistas σταχυολόγησε σχόλια τους από τα social media και μας τα έστειλε. Σας τα παραθέτουμε:..

Δημήτρης Σούλτας:
Ξημέρωσε η μέρα... ανοίγω το παράθυρο, βουτά λαίμαργος ο ήλιος στο δωμάτιο. Ένα δροσερό αεράκι μου υπενθυμίζει ότι ζω σ' αυτή την υπέροχη χώρα, όπου σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, έχουμε ακόμα Δημοκρατία, μπορούμε να πούμε ελεύθερα τη γνώμη μας γιατί ο Γιάννης, η Όλγα, ο Κωνσταντίνος έβαλαν τα στήθη τους μπροστά και πάλεψαν θαρραλέα, σαν ήρωες, για να μπορούμε όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν τον παχυλό μισθό τους για να κάνουν αντικειμενική ενημέρωση. Αυτή την πολύτιμη ενημέρωση που την έχει περιγράψει σοφά ο αγωνιστής Γιάννης: "Αυτό μας έλεγαν να πούμε, αυτό λέγαμε"
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Δημοκρατίας...

Γιάννης Ανδρουλιδάκης:
Γυρνάω σπίτι, βάζω Πρετεντέρη να δω τι θέμα έχει και βλέπω υπότιτλο από κάτω: «Εκφοβισμός και απειλές στα ΜΜΕ».
Λογικά, έστω και με καθυστέρηση 5 χρόνων, αποφάσισε να μιλήσει για τότε που μας είχε ανεβάσει στο Βήμα ένοπλους μπράβους για να μας εμποδίσουν να απεργήσουμε.
Απλά μέχρι να περάσει στο θέμα, έχει βάλει τον Πετρουλάκη, τον Μπογδανο, τον Παπαχρήστου και τον Παν-Παν να αλληλογλείφονται..

Λεωνίδας Σακλαμπάνης:
** Τώρα,για ποιον λόγο έχει κάμερα στο σαλόνι του Πρετεντέρη και εμείς τον βλέπουμε να συζητάει με τους φίλους του,δεν πρόκειται να το καταλάβω.
** Στο δια ταύτα: Απόψε στην Ανατροπή επαναλαμβάνεται η πρακτική της δημοψηφισματικής περιόδου όπου όλοι συμφωνούν με όλους. Αυτή είναι η αντίληψη περί "λογοκρισίας" και ελευθερίας του τύπου. Να μην διαφωνεί κανείς μαζί μας ή αν διαφωνεί να είναι ένας εναντιον 10.
Τουλάχιστον, απόψε αυτή η πραγματικότητα επαναλαμβάνεται ως κωμωδία.

Mατίνα Παπαχριστούδη:
Τον Τσίμα δεν τον κάλεσαν, προφανώς θα έμαθαν ότι αναγνώρισε ότι γινόταν προπαγάνδα, και ναι ήταν μάρτυρας υπεράσπισης τους

Δημήτρης Σούλτας:
 Μάθημα δημοσιογραφίας η εκπομπή του Πρετεντέρη:
- Μιλάνε για μία απόφαση, από την οποία δεν έχουν διαβάσει ούτε μία λέξη
- Δεν έχει κληθεί ούτε ένας εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ (αν έχει κληθεί και δεν πήγε έπρεπε να μας το πει στην αρχή ο Πρετεντέρης)
- Εκφράζουν ουσιαστικά όλοι οι καλεσμένοι την ίδια άποψη.
- Δεν έχουν παίξει ένα απόσπασμα δελτίου της εποχής του δημοψηφίσματος για να μας αποδείξουν έστω ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους.
- Μιλούν απαξιωτικά για τους πολίτες θεωρώντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι υπεράνω της άποψης των πολιτών.
- Δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα απόσπασμα από επιστολή- καταγγελία πολίτη για να καταλάβουμε για ποιο πράγμα μιλάνε.
- Δεν έχουν καν έναν εκπρόσωπο από την κυβέρνηση, για να απαντήσει στην κατηγορία για παρέμβαση στη λειτουργία του Τύπου.
- Δεν έχουν διαβάσει ένα έστω άρθρο από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ τον οποίο δεν είναι υποχρεωμένο να ξέρει το κοινό (και βάσει αυτού επιβλήθηκαν ποινές)

** Έσβησε αθόρυβα πριν από λίγο, στο στούντιο της "Ανατροπής", η τσίπα

** Ο Παπαχρήστος λέει ότι είναι τραγικό η ΕΣΗΕΑ να ακούει καταγγελίες πολιτών. Σωστά, τι είναι οι πολίτες για να τους δίνεις σημασία; Ο Ψυχάρης;