ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Aποφάσισαν τον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα τους περάσει!
Στο δρόμο, χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς επικουρική σύνταξη, χωρίς εφάπαξ και τους ανέργους μας στον Καιάδα, μένουν από σήμερα όλοι οι δημοσιογράφοι.
Με μία κίνηση πρωτοφανή στην ιστορία της πατρίδας μας, η κυβέρνηση, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι από την ώρα που το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, θα στερηθούν ακόμη και την δυνατότητα νοσηλείας σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο.
Το αγγελιόσημο καταργείται και ο ΕΔΟΕΑΠ κλείνει, αφού δεν προβλέπεται κανένας ασφαλιστικός πόρος και δεν υπάρχει πρόνοια μεταβατικών διατάξεων. Πρόκειται για ξαφνικό θάνατο.. Τα βοηθήματα των ανέργων από το Tαμείο Aλληλοβοηθείας σταματούν. Πολλές εφημερίδες θα οδηγηθούν σε αιφνίδιο και οριστικό κλείσιμο.
Ο πόρος του αγγελιοσήμου, δεν αποτελεί προνόμιο των δημοσιογράφων. Πρόκειται για συκοφαντίες και κατασκευασμένα ψέματα. Αντικατέστησε το Λαχείο Συντακτών που αυθαίρετα δήμευσε η δικτατορία των Συνταγματαρχών. Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, το διατήρησαν για να στηρίξουν την ελευθερία του τύπου και την Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί ο τύπος στην Ελλάδα, όπως και τα βιβλία έχουν περιορισμένες δυνατότητες εξαιτίας του μικρού, αναλογικά, αριθμού ανθρώπων που μιλούν και γράφουν την ελληνική γλώσσα.
Και επειδή ο τύπος είναι βασικό εργαλείο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τον έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας και πυλώνας της Δημοκρατίας, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες –όπως η Γαλλία και η Γερμανία - λαμβάνουν μέτρα για την στήριξη του.
Μόνο στην Ελλάδα αφαιρούνται πόροι από τον τύπο και αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, δυσχεραίνοντας την λειτουργία του και καταργώντας θέσεις εργασίας, χωρίς μάλιστα να ωφελείται η αγορά αφού οι φόροι παραμένουν και αυξάνονται, όπως ο φόρος της τηλεοπτικής διαφήμισης.
Καλούμε όλους συναδέλφους μας, τους ενεργούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε θέμα επιβίωσης να πάρουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση του κλάδου μέχρι την τελική νίκη. Μια μάχη που μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να την κερδίσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ξεπουλήσουν τον κλάδο.

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι / ΕΣΗΕΑ