ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Μετά Χριστόν Mega-Προφήτες

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις απόψεις, εκτιμήσεις και συνήθως σφοδρές κατηγορίες που εξαπολύουν πρώην στελέχη του Mega στον ενημερωτικό κυρίως τομέα.
Τα όσα λένε αποτυπώνουν σε μεγάλο, ορισμένες φορές και σε απόλυτο ποσοστό, την αλήθεια για το πώς έφτασε το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας και εκείνο που επηρέαζε τις πολιτικές εξελίξεις επί 25 χρόνια να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον γκρεμό. Όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η στάση εκείνων που κάνουν όλες αυτές τις καταγγελίες έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: ότι οι καταγγελίες γίνονται κατόπιν εορτής και όταν πλέον όλοι αυτοί βρίσκονται εκτός καναλιού και μάλιστα όχι με δική τους πρωτοβουλία και όχι επειδή δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτά που επί 25 χρόνια βίωναν.. και δεν τους ενοχλούσαν ιδιαίτερα, αλλά επειδή η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έφεραν στο σταθμό τους οδήγησαν στο να αναζητήσουν άλλη επαγγελματική στέγη και καλά έκαναν βέβαια.
Ολοι οι καταγγέλλοντες λένε την ίδια ακριβώς ιστορία. Οτι εκείνοι ήταν απλοί εργαζόμενοι που έτρεχαν όλη μέρα για το μεροκάματο και προσέφεραν ένα τίμιο, αξιόλογο και δεοντολογικό δημοσιογραφικό έργο και στη συνέχεια τα υψηλόβαθμα στελέχη σε συνεργασία με τους σταρ του καναλιού έπαιρναν αυτό το έργο και πραγματοποιούσαν μεταλλάξεις σε αυτό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μετόχων αλλά και τα προσωπικά τους σε βάρος φυσικά της αντικειμενικής ενημέρωσης, της αλήθειας και τελικά σε βάρος του καναλιού.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί κανείς δεν κατήγγειλε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια και γιατί κανείς δεν έφυγε από το κανάλι και μάλιστα σε εποχές που τα ΜΜΕ ανθούσαν και θα έβρισκαν πολύ πιο άνετα δουλειά από την εποχή που αποφάσισαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και να βγουν στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα του κλάδου;

- από το enimerosi24 (διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ)