ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

H συνωμοσία του Λεξικού

Αντ. Καρακούσης - Νικ. Βουλέλης
Πέρα από τα εύλογα ερωτήματα που προκάλεσε το ρεπορτάζ της ΕφΣυν σχετικά με την παραχώρηση στον ΔΟΛ των δικαιωμάτων έκδοσης του «Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών, ξεσήκωσε όπως ήταν επόμενο και αντιδράσεις από την πλευρά της Μιχαλακοπούλου και έφερε ταραχή στα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης, έστειλε μέσω twitter το παρακάτω μήνυμα στον διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη:
«Προς κ. Βουλέλη: Δεν εξηγούνται όλα διά της συνωμοσίας αγαπητέ. Αλλά ο κατήφορος της προπαγάνδας δεν έχει όρια... Συνεχίστε, θα προκόψετε!».
Η ΕφΣυν απάντησε στο tweet Καρακούση αναφέροντας:
"Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καρακούση που νοιάζεται για την προκοπή μας, αλλά τώρα που η εφημερίδα του προσφέρει το Λεξικό της Ακαδημίας οφείλει να είναι πιο προσεκτικός..  με την ελληνική γλώσσα.
Εμείς ούτε γράψαμε ούτε υπονοήσαμε κάποια συνωμοσία σε αυτή την υπόθεση. Με γνώμονα τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας (το Λεξικό ανήκει σε δημόσιο φορέα και πληρώθηκε για να εκδοθεί το 2014 από τον κρατικό προϋπολογισμό) θέσαμε ερωτήματα στην Ακαδημία Αθηνών και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι οποίοι οφείλουν να απαντήσουν.
Το «Βήμα» μπορεί να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση που έχει με την Ακαδημία για την επανέκδοση του Λεξικού, καθώς είναι ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη. Και αν το επιθυμεί, ας εξηγήσει στον φορολογούμενο πολίτη πώς μέσω αυτής της σύμβασης προστάτευσε το δημόσιο χρήμα για το οποίο τόσο κόπτεται στα δημοσιεύματά του."