ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αδέσμευτες δημοσιογραφικές πένες...

Προφυλακίστηκε ο Μουσσάς, ελεύθεροι με όρους οι Μαυρίκος και Φράγκου

Προφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, (απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ) αφέθηκαν ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου. Kαι οι τρεις κατηγορούνται ότι έκαναν εκβιασμούς προκειμένου να αποσπούν διαφημιστικά κονδύλια .
Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Π. Μαυρίκος υποστήριξε στην απολογία του, την οποία έκανε χωρίς δικηγόρο, ότι υπήρξε «θύμα της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας», ενώ άφησε αιχμές για τη σχέση του ενός από τους συγκατηγορουμένους του με την καταγγέλλουσα υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζοντας ότι ήταν... «στενή φιλική έως και ερωτική».
Ο εκδότης αρχικά δεν θέλησε να απολογηθεί χωρίς δικηγόρο και σύμφωνα με ανακοίνωση..
του συνηγόρου του, ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας σε χρόνο που να έχει λήξει η αποχή των δικηγόρων.
Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, που φέρεται να πρωταγωνιστεί στις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ η οποία κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος, δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί επί της ουσίας και να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή χωρίς της παρουσία του συνηγόρου του. Ο Μουσσάς να αρνήθηκε (κι αυτός) τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας ότι είναι «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηρίζονται αποκλειστικά στην μεθοδευμένη καταγγελία της μοναδικής μάρτυρα». Ισχυρίστηκε ότι όλοι οι διάλογοι και οι επικοινωνίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του να εξασφαλίσει διαφημιστική ύλη στα Μέσα που συνεργαζόταν.
Ο τρίτος κατηγορούμενος Χρ. Φράγκου ενώπιον του ανακριτή υποστηρίξε κι αυτός ότι είναι αθώος και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.