ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Λάκης Λαζόπουλος: o γητευτής των οργισμένων

Ο πολιτικός λόγος του Λάκη Λαζόπουλου έχει δύο διαχρονικά και αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: εφάπτεται με χαρακτηριστική ευκολία στις μύχιες αγωνίες, στις αδυναμίες, στους φόβους, στα άγχη και τις ανασφάλειες ενός ευρύτατου λαϊκού κοινού και ταυτόχρονα τα τρέφει. Συμβάλλει στη δημιουργία ενός πολιτικού ακροατηρίου που είναι μονίμως οργισμένο, αλλά ποτέ δεν εξεγείρεται. Ό,τι ακριβώς χρειάζονται, δηλαδή, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
H ζωή και το επίπεδο διαβίωσης του Λάκη Λαζόπουλου, του σατιρικού καλλιτέχνη, όπως επιλέγει να αποκαλεί τον εαυτό του, προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του λεγόμενου «μέσου Έλληνα». Ο τελευταίος δεν διαθέτει τα εισοδήματα που ο Λαζόπουλος απέκτησε.. μεσουρανώντας στα θεατρικά αλλά κυρίως στα τηλεοπτικά δρώμενα των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχει υπάρξει μέλος διοικητικού συμβουλίου τηλεοπτικού καναλιού, δεν έχει παίξει σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, δεν ήταν προσωπικός φίλος πρωθυπουργών, δεν του έχει ζητηθεί να γίνει υπουργός ή ευρωβουλευτής, δεν διαθέτει στους κύκλους του εγχώριους μεγιστάνες.
Όμως, αυτά τα δύο μέρη κάτι τα συνδέει. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν οι 2.447.000 άνθρωποι που στις 10 Φεβρουαρίου του 2015 στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το περίφημο σόου του Λάκη, το «Αλ-Τσαντίρι Νιουζ», όπως και οι 1.973.000 που έκαναν το ίδιο πριν μόλις μερικές εβδομάδες, στις 15 Δεκεμβρίου 2015. Όσο κι αν κανείς αμφισβητεί τους όρους μέτρησης της τηλεθέασης και τις εταιρείες του χώρου –κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Λαζόπουλος–, δεν μπορεί να μη δεχτεί ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που διαθέτει σταθερούς διαύλους επικοινωνίας με ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ότι ταυτοχρόνως διαθέτει πολιτικό λόγο.

- διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που υπογράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος, στο περιοδικό Unfollow / Τεύχος Ιανουαρίου 2016