ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Oι κατάρες ενός μικρόνοα ρασοφόρου

Οι ευχές (ή κατάρες) του Μητροπολίτη Κορινθίας Πωστονελένε στον Τσίπρα «να παραστεί στο συμβόλαιο (σσ: σύμφωνο συμβίωσης) των παιδιών του», μου θυμίζει τους μπάτσους που μας προσήγαγαν ή μας συνελάμβαναν τη δεκαετία του 1990 και θεωρούσαν πολύ έξυπνο να μας απειλούν ότι θα μας ρίξουν σε ένα κελί «με μετανάστες» -απολύτως βέβαιοι ότι αυτό θα μας τρομάξει και ότι θα προτιμούσαμε αναμφίβολα να βρεθούμε σε ένα κελί μόνο για Ελληνες.
Είναι χαρακτηριστικό σύνηθες του μικρόνοα ανθρώπου, να πιστεύει ότι αυτό που του φαίνεται κακό του ίδιου, δε μπορεί παρά να είναι κακό και για όλους τους άλλους -ανεξάρτητα από το τι λένε. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ειδικό χαρακτηριστικό του χριστιανού μικρόνοα: έχω συναντήσει στη ζωή μου εκατοντάδες που είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι στο βάθος είμαι σαν αυτούς, φοβάμαι, ελπίζω, πιστεύω και ξορκίζω τα ίδια ακριβώς πράγματα. Αυτή η έλλειψη κυβιστικής προοπτικής στην..
οπτική όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών είναι που τις καθιστά κατ' αρχήν αφόρητα πληκτικές.
Κατά τα άλλα θα μπορούσε κανείς να «ευχηθεί» στον Πωστονελένε να καταλήξει να παριστάνει τον πνευματικό ταγό σε μια περιοχή όπου οι καταραμένοι αυτού του κόσμου εξεγείρονται για την ανθρωπιά και την ελευθερία τους μέσα στο στρατόπεδο που τους έχουν στοιβάξει (όπως έκαναν χθες οι μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου) και αυτός να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα και να παραμένει στον κόσμο του (όπως έκανε αυτός).
Θα μπορούσαμε. Αλλά εμείς που δεν είμαστε χριστιανοί να παρηγοριόμαστε στην ιδέα ότι η αγάπη κυβερνά τον κόσμο σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε τόσο σκατόψυχοι...

Γιάννης Ανδρουλιδάκης (fb)