ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Δάνειο - μαμούθ από την Εθνική σε Μπόμπολα

Oλοταχώς στην αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του από δανειακές συμβάσεις προχωρά ο εκδοτικός οργανισμός «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα. Κι αυτό παρά τις δικαστικές έρευνες για τα δάνεια στα media και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη κορυφαίου συνεργάτη του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
Το συγκεκριμένο «project» έχει αναλάβει να τρέξει για λογαριασμό της Εθνικής, στην οποία βρίσκεται και ο μεγαλύτερος όγκος δανείων, ο Δημήτριος Καποτόπουλος, γενικός διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας. Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του να αναχρηματοδοτηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Πήγασου», ώστε πίεζε -σχεδόν αφόρητα- εν μέσω εορτών τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας να ολοκληρώσουν.. την εισήγησή τους το αργότερο μέχρι τις 31/12, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για χορήγηση νέου δανείου.
Για όσους το παραβλέπουν, το εν λόγω στέλεχος της Εθνικής διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησης, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι απολαμβάνει και της στήριξης του Μεγάρου Μαξίμου. Απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια για την αναχρηματοδότηση των δανείων του «Πήγασου» σίγουρα δεν είναι σε γνώση τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της εγχώριας διαπλοκής.(...)

- από ρεπορτάζ στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά