ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΔΟΕΑΠ: Οχι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ομόφωνα εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και καταδικάζει κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του Αγγελιοσήμου, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς.
Ο κλάδος των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. αποτελεί τμήμα της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, ενώ η απλήρωτη-υποαμειβόμενη και μαύρη εργασία έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
Τα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου μέσα σε αυτή την κατάσταση αποτελούν τη μοναδική νησίδα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. χωρίς μάλιστα ουδέποτε να έχουν.. επιβαρύνει ούτε κατά 1 ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους μόνη λύση είναι να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για τη διατήρηση και επέκταση του Αγγελιοσήμου, όσο και για τη δραστική πάταξη της κλοπής του.
Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ, όταν μάλιστα το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης καλύπτει πάνω από 18.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και αποτελεί το μοναδικό στήριγμα για τον ασθενή, τον σκληρά εργαζόμενο, το συνταξιούχο και τον άνεργο.
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες στον κλάδο του Τύπου, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα  τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα αποθεματικά τους και θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την προστασία της αυτοτέλειάς τους και του πόρου τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΤΣΗΣ                                  

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ