ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Οι αγαπημένοι καναλάρχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ούτε ΕΣΡ, ούτε τηλεοπτικές άδειες (τι συνέβη χθες)

Μπλοκάρισμα από τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση των καναλιών.
Και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε. Γιατί να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εκλεκτός των καναλιών; Γιατί να στραφεί εναντίον των αγαπημένων του καναλαρχών; Τόση στήριξη του παρέχουν το τελευταίο διάστημα.
Τα γεγονότα, επιγραμματικά:
Αρχικά, χθες στη Βουλή ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ (από 7 σε 9) με 165 «ναι», 85 «όχι» και 19 «παρών». Θετική ψήφος δόθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛΛ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατέθεσε την πρότασή του για τα μέλη του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ιδού:..
Πρόεδρος: Λαοκράτης Βάσης
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης
Μέλη: Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής ΜΜΕ
Γεώργιος Κόλλιας, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά – έχει ασχοληθεί με τα οικονομικά των media
Λίλια Μήτρου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
Φάνη Πετραλιά, δημοσιογράφος
Γιώργος Πλειός, καθηγητής ΜΜΕ
Γιάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος
Αμέσως μετά συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αυτή που αποφασίζει για τη σύνθεση των μελών του ΕΣΡ και όλων των Ανεξαρτήτων Αρχών. Η Διάσκεψη απέρριψε την πρόταση Βούτση, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 στην ψηφοφορία - υπήρξαν 12 «ναι», 7 «όχι», 3 «παρών», ενώ απουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ κατά η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ και Ποτάμι.
- από το e-tetradio