ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πολιούχος της διαπλοκής ή απλώς Κυριάκος Μητσοτάκης;

Φιλέματα

Μικρή ιστορική διαδρομή: Η διαπλοκή έντυσε, χτένισε, πρόβαλε, ύμνησε και τελικώς μας φόρτωσε τον Παπανδρέου - και είδαμε τα χαΐρια μας. Η διαπλοκή στήριξε με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο - και προκόψαμε. Η διαπλοκή, ενδιαμέσως, έκανε προφήτες των μεταρρυθμίσεων τον Παπαδήμο, τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη, και σωθήκαμε. Δευτερευόντως κατασκεύασε διάφορους Γιώτα 4, όπως τον Θεοδωράκη, και έδωσε ένα χεράκι στη Χρυσή Αυγή - μέχρι να κατουρήσουν οι μελανοχίτωνες το Mega.
Όποια πέτρα του κακού κι αν σηκώσεις, οι ίδιες βαρονίες, με τους σμπίρους και τους ρουφιάνους τους, είναι από κάτω. Μας πήγαν κατά διαβόλου εν πλήρει συνειδήσει, μόνο και μόνο για να μη χάσουν το μεγάλο φαγοπότι. Έφθειραν ανθρώπους, ακόμα και συντηρητικούς, όταν δεν.. τους έκαναν όλα τα χατίρια. Θυμηθείτε τι έκαναν στον Ανδρέα, που τα έβαλε μαζί τους, στον μπαμπά Μητσοτάκη, που πρώτος, αν θυμάμαι, χρησιμοποίησε τη λέξη "διαπλοκή", στον Καραμανλή τον νεότερο, που τους αποκάλεσε νταβατζήδες.
Είναι θεσμός των θεσμών. Παρακράτος χωμένο στις ανώτερες σφαίρες του κράτους, στα κόμματα, στη Δικαιοσύνη, σε όλα τα διαβούλια όπου παίρνονται αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Και έχουν εδώ και ένα χρόνο έναν σκοπό. Σταθερό και αμετακίνητο: Να ρίξουν, να ανατρέψουν, να εξοντώσουν είναι η πιο σωστή λέξη, την κυβέρνηση της Αριστεράς, που στράφηκε μετωπικά εναντίον τους. Έχουν τσαλαπατήσει τα πάντα, έχουν κάνει την ενημέρωση που ελέγχουν πουτάνα -νταβατζήδες γαρ- για να διασώσουν το καθεστώς τους.
Και αυτοί μεν καλά κάνουν. Τέτοιοι που είναι, τέτοιο περιβάλλον τούς πάει και τους βολεύει. Εκείνον όμως που εμπόδισε την εκλογή του νέου ΕΡΣ, στηρίζοντάς τους απροκάλυπτα -κράτα με να σε κρατώ- και εμποδίζοντας την κυβέρνηση να τελειώσει με το νταβατζηλίκι τους, πώς πρέπει να τον πούμε; Προστάτη των προστατών, άγιο των νταβατζήδων, πολιούχο της διαπλοκής ή απλώς Κυριάκο Μητσοτάκη; Ίσως το τελευταίο είναι το πιο σωστό, γιατί σε λίγο, όπως πάνε τα πράγματα, θα τα υποδηλώνει όλα.
Πάντως, μπράβο, Κυριάκο. Έχεις αρχές. Σε φιλεύουν -στο πιάτο σ' τον έδωσαν τον Μεϊμαράκη- και τους φιλεύεις. Πιάστε τώρα τα μαχαιροπίρουνα για τον Τσίπρα. Μόνο πρόσεξε μην την πάθεις όπως κάποιοι που πάνω στα φιλέματα ξέχασαν τη σοφή λαϊκή συμβουλή: Τον Τούρκο φίλεψέ τον, τον κώλο φύλαξέ τον...

Θανάσης Καρτερός (Αυγή)