ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Για ποιον φοροφυγά «κόπτονται» οι εισαγγελείς;

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος "αδειάζει" τους εισαγγελείς Κ. Τζαβέλα και Δ. Ζημιανίτη

Με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Κων. Τζαβέλα και του γεν. γραμματέα Δ. Ζημιανίτη, με αφορμή τις θέσεις τους για τη διάταξη που αφορά στην αξιοποίηση και δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που αποκτήθηκαν παράνομα.
«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους.. φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος», τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.
«Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή», συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και καταλήγει με νόημα: «Προς το παρόν... αυτά».
Θυμίζουμε ότι η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη διαφωνία της με την εν λόγω τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ψήφισή της εισάγει «με τρόπο νομικά μη αποδεκτό, ειδική δικονομική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών εγκλημάτων και κατηγορουμένων».

Την ίδια στιγμή, με κοινή επιστολή τους, πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο Παρασκευά  Αδάμη, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γεώργιο Νούλη, τον ταμία Ιωάννη Παναγόπουλο και τα μέλη Ευθυμία Σωτηροπούλου και Αντώνιο  Παπαματθαίου.
Στην επιστολή παραίτησής τους οι πέντε επικαλούνται λόγους απτόμενους της εσωτερικής λειτουργίας του Δ.Σ. ως συλλογικού οργάνου και δη του τρόπου λήψεως αποφάσεων επί θεμάτων μείζονος σημασίας για τον κλάδο, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία αναφορά στο περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης της Ένωσης.